tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Boer Boris komt eraan

with 9 comments

Er verschijnen vanaf volgende maand drie boeken waaraan ik heb meegewerkt. Om te beginnen natuurlijk Querido’s Poëziespektakel 5. De presentatie daarvan vindt plaats op 23 augustus in de Amsterdamse OBA. In augustus komt ook Wij zijn bijzonder, misschien zijn wij een wonder. Dat is een poëzieprentenboek voor kinderen vanaf vijf en daar heb ik het ook al eens over gehad. Waar ik het eerder niet over had is Boer Boris. Dat verschijnt in oktober en het gaat over een klein jongetje dat een boerderij heeft. Geen speelgoedboerderij, maar een echte. Ik heb het geschreven voor Philip Hopman en ook samen met hem gemaakt. Philip heeft zich kunnen uitleven op landbouwmachines, schuren en vee. Vorige week zijn we de tekeningen naar Gottmer wezen brengen en toen hebben we meteen een idee laten horen voor deel 2, want tegenwoordig moet je zo veel mogelijk in series denken. Zo ziet Boris eruit en hier zie je hem op zijn traktor.

Written by Ted

13 juli 2012 bij 07:57

Geplaatst in Diversen

9 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik ben erg benieuwd. Heb zelf tot twee jaar geleden op de boerderij gewoond en hem samen gerund. De meeste boerderijen worden in de jeugdliteratuur romantisch neergezet en ouderwets. Niet als de moderne ondernemingen die het nu zijn. Maar in een prentenboek is dat minder belangrijk, daar mag het fictienzijn natuurlijk. En ik neem aan dat de rolverdeling ook niet zo traditioneel zal zijn???

  Jannie

  13 juli 2012 at 08:44

  • Het gaat om een boerderij met gemengd bedrijf, en dat komt tegenwoordig niet meer voor, denk ik. Dus met zowel landbouw als veeteelt als kneuterige gezelligheid. Je moet dus inderdaad eerder romantisch denken dan concreet. Maar er staat een machine in die laat zien dat ook deze boerderij met zijn tijd is meegegaan.

   Ted van Lieshout

   13 juli 2012 at 09:36

 2. Vraag de uitgever straks een paar exemplaren neer te leggen als kinderzwerfboek. Dat is een fantastische uitvinding, in mijn ogen, voor zowel ‘legger’ als ‘vinder’.

  Co

  13 juli 2012 at 08:54

 3. Misschien had zelfs Pluk wel liever een tractor gehad van Philip, als ie dit had gezien, wat een mooie tekening!

  kate schlingemann

  18 juli 2012 at 18:57

 4. En die tractor krijgt ook nog eens spotvernis! Dus, o, wat zal-ie glanzen!

  Ted van Lieshout

  18 juli 2012 at 22:28


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: