tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Middag van het Kinderboek 2012 is er klaar voor…

leave a comment »

Eindelijk is het mogelijk om, naast het verkrijgen van een toegangskaartje voor de Middag van het Kinderboek 2012 op zaterdag 15 september in de Amsterdamse OBA, een kaartje te bemachtigen voor de workshops die voorafgaan aan de Middag. Zie hieronder alle informatie daarover. Als je een workshop wilt bijwonen, heb je eerst een toegangskaartje nodig voor het middagprogramma. Dat kun je hier kopen voor 5 euro (die 5 euro krijg je terug in de vorm van consumptiebonnen als je daadwerkelijk op komt dagen). Scroll naar 15 september en kies de onderste optie; die erboven zijn voor de workshops. Wil je er een bijwonen en je hebt een toegangsbewijs voor de Middag, dan kies je via dezelfde link een van de eerste vier opties. Kaartjes daarvoor zijn gratis. Als er te veel inschrijvingen zijn voor een workshop, dan worden bezoekers naar volgorde van aanmelding bij een van de andere workshops ingedeeld.

WORKSHOPS

Beam it up
Hallo Wereld! Na Superhelden in 2011 heeft Beam it up in 2012 wederom een workshop georganiseerd in het kader van de Kinderboekenweek, waarbij door gebruik te maken van de green-screen techniek de hele wereld bezocht kan worden.
‘We bedenken en maken een achtergrond helemaal zelf op basis van de vraag: “Naar welk land zou je toe willen en wat zou je daar willen zien?”. Het antwoord op deze vraag verwerk je in een tekening, die gedigitaliseerd wordt en dan de basis van de achtergrond vormt. Vervolgens gaan we compleet met attributen en decorstukken voor de green-screen staan, waar we met de computer het groene scherm vervangen door hun eigen tekening, en dan kan de reis beginnen. Niet alleen zie je direct jezelf terug voor je eigen achtergrond in een echte film, na afloop van de workshop zetten we de filmpjes ook online, zodat je deze ook zelf onder vrienden en social media kan verspreiden.’

Gert Gerrits en Anouk Siegelaar
zijn werkzaam bij de BNO, de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers. Het nieuwe auteurscontractenrecht… Sterkere positie voor de illustrator luidt de titel van deze workshop. Het wetsvoorstel voor een nieuw auteurscontractenrecht wordt in september behandeld in de Tweede Kamer. Belangrijk hierbij is dat de positie van de illustrator versterkt wordt. Anouk Siegelaar, jurist van de BNO, zal uitleggen hoe en welke  verbeteringen er zijn ten opzichte van de huidige situatie. Bijvoorbeeld over hergebruik, maar ook over iets wat NIET in een contract genoemd wordt. En uiteraard zullen er zaken zijn die geen verbetering behelzen, hoe ga je daar mee om? Je onderhandelingspositie verandert hierdoor en welke mogelijkheden biedt dat? Deze workshop is ook geschikt voor niet-illustratoren.

Daan van der Valk
Nieuwsgierig hoe je kinderboeken met enthousiasme kunt gaan verkopen, hoe acties uit te voeren? Wat komt er allemaal bij kijken om kinder/jeugdboeken onder de aandacht te brengen bij kinderen en ouders en leerkrachten? Aan de hand van een aantal specifieke voorbeelden geeft Daan uitleg wat je allemaal kunt doen om een specifiek boek, auteur of genre er uit te laten springen.

Rian Visser
Een digibordles is een les die door de leerkracht op het digibord aan de klas vertoond kan worden. Wat zet je erin? Hoe maak je een digibordles? Hoe verspreid je de les? Rian vertelt over de inhoud, technische eisen en marketing van digibordlessen.

Written by Ted

4 september 2012 bij 13:13

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: