tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Twee berichten van de Vereniging van Letterkundigen

with one comment

leesmees21. De VvL is de vakvereniging voor schrijvers en vertalers (Vereniging van Letterkundigen). Leden ervan  worden opgeroepen om bij het bureau (vvl@vsenv.nl) melding te maken wanneer uitgevers, die lid zijn van de Literaire Uitgeversgroep (LUG) of de Werkgroep Kinderboekenuitgevers (WKU) (www.nuv.nl), het Modelcontract niet willen gebruiken of er wijzigingen in aanbrengen zonder die vooraf mee te delen. Deze oproep geldt voor zowel schrijvers als vertalers. Op die manier kan de VvL eventuele misstanden meenemen in de gesprekken met de uitgevers. Natuurlijk behandelt de VvL aangereikte informatie discreet.

2. Het inrichten van bibliotheken binnen scholen (de ‘schoolbibliotheek’) zorgt voor onrust onder (vooral jeugdboeken-)schrijvers, omdat niet altijd leenrecht wordt afgedragen. Begin december praat de VvL hierover en over de opkomst van commerciële bibliotheekfilialen met Tweede Kamerlid Jacques Monasch. Het bestuur van de Werkgroep Jeugdboeken schrijft een informerende brief naar alle werkgroepleden die in de week van 25 november wordt verzonden (en vervolgens ook op http://www.vvl.nu te vinden zal zijn).

Written by Ted

26 november 2013 bij 07:37

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed te constateren en aan te pakken.
    Ik hoorde vandaag op NOS-nieuwsuitzending dat is voorkomen dat een plaatselijke boekhandel moest sluiten maar is aangekocht door ca 100? plaatsgenoten…… en door kan gaan.

    Lois Dankelman

    26 november 2013 at 09:55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: