tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Soms vind je zo maar iets fijns op internet!

leave a comment »

BB123omslagenWEBDeze bespreking van Boer Boris gaat naar zee vond ik op internet. Hij is van de bekende Vlaamse taalkundige Rita Ghesquiere en ze schreef hem voor de website van de Kerk in Vlaanderen. Hij luidt zo:

‘Boer Boris heeft vakantie en hij wil graag naar zee. Maar wat moet er mee? Boris pakt eerst het hoogstnoodzakelijke in, een kammetje, een onderbroek, een knuffel en een jas. Daarmee is zijn koffertje haast vol. Gelukkig denkt hij nog aan zijn zwembroek en aan een trommeltje met eten. Natuurlijk horen een emmer en een schepje er ook bij. Er is nog plaats op de rode tractor en dus mogen de koe en het kalfje ook mee. Even later vinden de kippen, de haan en de meubeltjes uit het huis een plaatsje op de aanhangwagen. Twee varkens, een schaapje en het grote paard zijn ook van de partij en als laatste komen zijn broertje en zusje aanhollen. Eindelijk kan de lange stoet vertrekken naar Zandvoort aan zee. De dieren gaan onmiddellijk in het water, maar Boris bouwt liever een prachtig zandkasteel. Als de zon in het water verdwijnt trekken ze weer naar huis. De vakantie is voorbij en iedereen is blij. Als het huis er nu nog maar staat, denkt boer Boris. Maar midden in de nacht schijnt er een heel klein lichtje. De boerderij heeft al die tijd op Boer Boris gewacht!
Boer Boris gaat naar zee is een schitterend vakantieboek. De dansende verzen van Ted van Lieshout en de zonnige illustraties van Philip Hopman gaan hand in hand. De jongensachtige Boer Boris bekoort zowel de volwassen voorlezer als de jonge toehoorders. Leuke details zoals de knuffel, de zonnebril van kleine zus en natuurlijk de lange file maken het verhaal herkenbaar. De dieren en de reis met de tractor zetten dan weer de verbeelding aan het werk. Het verhaal eindigt poëtisch en versterkt het gevoel van veiligheid en vertrouwen, voor jonge kinderen erg belangrijk. Na de avontuurlijke drukke vakantiedag wacht weer het eigen vertrouwde huis. Daarom is Boer Boris gaat naar zee ook een fijn verhaal om voor te lezen bij het slapengaan.
Als je straks op reis vertrekt of een leuk voorleesboek zoekt om thuis vakantie te vieren haal dan Boer Boris gaat naar zee in huis. Meteen goed voor een echt vakantiegevoel.’

Written by Ted

6 december 2013 bij 08:41

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: