tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Hoezepoes

with 2 comments

Albert-Verlinde-EN-ONNO-HOES-300x169Onno Hoes, de burgemeester van Maastricht (rechts op de foto), heeft gezoend met een knul van 24. Dat zou een hikje in het nieuws zijn geweest als die burgemeester een onbekende Nederlander was, maar het is de echtgenoot van roddelsouteneur Albert Verlinde, en in diens kielzog is Hoes een bekende Nederlander geworden. En ja, dan wordt een hikje al gauw een oprisping. En terecht. Verlinde meet in zijn programma RTL Boulevard elke misstap van Nederlanders die hij interessant acht breed uit en geniet daar ten overstaan van heel het kijkvolk met volle teugen van; hij heeft op die manier gestandaardiseerd hoe de media moeten reageren op een dergelijk incident. Nu hij zelf aan de beurt is moet hij niet verbaasd zijn dat de media het breedst mogelijke podium zoeken; hij zou het zelf ook gedaan hebben.

Ik ben een redelijk trouw kijker van RTL Boulevard en heb gezien hoe Verlinde een kreupele verklaring voorlas toen het net gebeurd was, en eergisteren of de dag ervoor kwam hij niet aan de presentatiedesk opdagen omdat hij het te ingewikkeld vond om zijn eigen vuile was buiten te hangen. En dát maakt het geval zo ontzettend vermakelijk en smakelijk: Verlinde kan de voorwaarden die hij anderen heeft opgelegd zelf niet aan, en daar mogen wij allemaal getuige van zijn.

De gemeenteraad van Maastricht heeft de burgemeester “vrijgepleit”. Onno Hoes komt er zonder straf vanaf. Maar Verlinde blijft zitten met een smet die hij niet makkelijk van zich af zal kunnen werpen. Iedereen heeft de knul gezien met wie Hoes gezoend heeft, en het is de schrik van iedereen dat je partner vreemdgaat met iemand die op alle fronten – behalve jeugdigheid – je mindere is. Je kunt veel van Verlinde zeggen, maar niet dat hij niet succesvol, aantrekkelijk,  welbespraakt en intelligent is. Daarom blijft de relatie tussen Verlinde en Hoes ook niet in stand, behalve voorlopig. En op het oog. En voor de media. Die relatie is over en uit. Misschien niet nu, maar wel over een jaar of twee. Is verder niet erg. Ze beginnen allebei waarschijnlijk aan jongere partners, want dat oogt beter in  de media. En dat is dan weer fijn voor RTL Boulevard en Albert Verlinde.

Written by Ted

20 december 2013 bij 02:34

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik vind het nogal aanmatigend wat je zegt over die knul die gezoend zou hebben met Onno…. dat Albert hem vrijwel op alle fronten af zou troeven!
  Ik durf wel te zeggen dat Albert niet aantrekkelijk, niet intelligent en niet welbespraakt is (hoewel hij een uur in de rondte lult als hij denkt dat hij de roddels in het circuit kan verstevigen en/of uitbuiten) maar succesvol is hij daar wel in (hoewel ik zelf andere maten heb als het op het meten van succesvolheid aankomt)

  Kortom, vind ik je reactie nogal kort door de bocht – in alle opzichten.

  Verder veel liefs en zo 🙂

  Beter

  20 december 2013 at 02:58

 2. Ik vind Albert ook lelijk, van binnen en van buiten. En wat heb ik gesmuld de afgelopen weken. 🙂

  noverciaMarco

  20 december 2013 at 12:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: