tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Curaçao (2)

with one comment

aardappels001Twee jaar geleden was ik ook al op Curaçao en verbleef toen op een van de resorts aan de Jan Thiel Baai: het Papagayo Beach Resort. Het is een park met luxe vakantiebungalows waar we erg enthousiast over waren. We moesten er wel een flinke duit voor neertellen, maar we hadden het ervoor over: als het regende gaf dat niks want je zat heerlijk droog op je eigen veranda en in drie minuten lopen lag je op het strand. De verrassing van die luxe was er bij terugkomst natuurlijk niet meer; nu vielen de mankementen op. Klein achterstallig onderhoud, zeg maar. Bovendien kregen we een huisje tegen de heg aan met erachter een vuilstortplaats, waardoor we extra veel last hadden van insecten. Ik ben helemaal lek gestoken door muggen, maar het is niet gezegd dat dat kwám door de ligging van het huisje, want ook andere gasten maakten melding van meer muggen en dat kun je zo’n resort dan natuurlijk niet verwijten. En ik moet niet zeuren: we hebben het fijn gehad. De gastvrouwen die daar werkzaam zijn waren allemaal even aardig en waar mogelijk werden we direct geholpen als er een probleem was. Toen we op de laatste dag al om twaalf uur het huisje uit moesten zijn om plaats te maken voor de volgende gasten, terwijl de bus die bij de reis hoorde pas om half vijf naar het vliegveld zou vertrekken, zorgde een van de dames ervoor dat we ter overbrugging nog even in een ander huisje konden verblijven. Dat was ook wel terecht, hoor, want als je een volledig verzorgde reis boekt moet je niet een complete middag vóór vertrek op een zijspoor gezet worden.

Toen we er twee jaar geleden waren vertrok er elke middag van de resorts die bij elkaar liggen – Chogogo, Papagayo en Livingstone – een bus naar supermarkt Vreugdenhil, zodat je zelf je inkopen kon doen, ook als je geen auto had. Dat was fijn, want zo’n huisje komt met een redelijk goed uitgeruste keuken, ideaal om zelf te koken – en daarom stikt het op die resorts van Nederlandse mensen, want anders dan Amerikanen die vooral in de hotels zitten en gepamperd willen worden, zorgen Nederlandse mensen graag voor hun eigen kostje, onder anderen om de kosten te drukken. Het nadeel van het boodschappen doen was dat je een paar uur onderweg was en die periode niet kon gebruiken om vakantie te vieren. Daar hebben ze inmiddels wat op gevonden: om de hoek van het resort is een supermarkt gekomen, op drie minuten loopafstand, en van ver zie je al dat het een Albert Heijn is. Maar het mag geen Albert Heijn heten en daarom heeft het een andere naam. Maar de Albert Heijn-kleuren wapperen op vlaggen in de wind en het huismerk laat er geen twijfel over bestaan wat voor winkel het is. Zie hier een zakje aardappelen dat 1 euro kost – in Nederland. We vonden het daar in de schappen, met dezelfde sticker, maar dan voor 9,99 Antilliaanse guldens. Dat is 4 euro. Dat komt: het is ingevlogen van Nederland. We vonden ook een ananas voor een tientje. Die hebben ze eerst naar Nederland gevlogen en vervolgens van Nederland terug naar Curaçao.

(Wordt vervolgd)

Written by Ted

23 januari 2014 bij 08:07

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Vroeger en misschien nog had een of ander hotel een slogan die (uit mijn hoofd) zo ging: het hotel waar meneer zich thuis en mevrouw zich uitvoelt.
    Met zo’n AH om de hoek, beginnen verre streken toch een beetje zo aan te voelen. Gelukkig dat de prijzen avontuurlijk zijn.

    Co

    23 januari 2014 at 08:25


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: