tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Gideon Samson houdt Annie M.G. Schmidtlezing

with 2 comments

SamsonGideon2013april-FotoJoeyBuddenbergVandaag is bekendgemaakt dat op woensdag 21 mei Gideon Samson in het Kinderboekenmuseum in Den Haag de vijftiende Annie M.G. Schmidt-lezing houdt.

‘Samson (Den Haag, 1985) is een van de talentvolste kinderboekenschrijvers van dit moment. Hij debuteerde in 2007 met Niks zeggen! Voor zijn roman Ziek (2009) kreeg hij op vijfentwintigjarige leeftijd een Zilveren Griffel, waarmee hij de jongste winnaar van deze belangrijke prijs ooit is. Zijn laatste roman, Zwarte zwaan (2012), werd eveneens bekroond met een Zilveren Griffel.
De Annie M.G. Schmidt-lezingen zijn een begrip in de wereld van de kinder- en jeugdliteratuur. Veel bekende auteurs uit Nederland en Vlaanderen hebben in de afgelopen jaren de lezingen verzorgd, onder wie Paul Biegel, Imme Dros, Sjoerd Kuyper, Joke van Leeuwen, Bart Moeyaert, Marita de Sterck en Edward van de Vendel.
De Annie M.G. Schmidt-lezing wordt georganiseerd in samenwerking met de Stichting IBBY-Nederland, onder meer uitgever van de publicatiereeks Literatuur zonder leeftijd, waarin de lezing traditioneel gepubliceerd wordt. De veertiende Annie M.G. Schmidt-lezing, in 2013 uitgesproken door Ted van Lieshout, dreigde de laatste te zijn, maar dankzij het Kinderboekenmuseum kan deze traditie worden voortgezet.’

Foto: Joey Buddenberg

Written by Ted

6 februari 2014 bij 11:08

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Mooi dat er toch weer een Annie M.G. Schmidtlezing komt!

    Roos

    6 februari 2014 at 14:19

  2. Ben wel een beetje jaloers, want het LetMus heeft betere mogelijkheden om plaatjes te laten zien dan de vorige locatie. Aan de andere kant: de Lokhorstkerk was sfeervoller dan de zaal waar de lezing nu waarschijnlijk gaat plaatsvinden.

    Ted

    6 februari 2014 at 14:24


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: