tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

NS & Sportiviteit

with 4 comments


Twee opmerkelijke dingen:

1. Vorige week schreef ik dat kinderen op tv niet meer onsportief mogen zijn. Voordat ze heengezonden worden bij de Voice of Holland Kids krijgen ze ingeprent dat ze blij moeten reageren en sportief moeten zijn jegens de winnaar. Van mij mogen kinderen best in huilen uitbarsten en stampvoetend het toneel verlaten, want als je een kind bent mag je best niet tegen je verlies kunnen. Alleen: de kijkers vinden dat niet prettig, van die krijsende, krabbende krengetjes.

Hoe ver dat doorschiet merk je bij het Olympisch schaatsen. Eerst mocht Koen Verweij al niet nors op het erepodium staan omdat hij met zijn zilveren medaille het gevoel had dat hij de gouden plak had verloren, en nu viel men over Sven Kramer, die de 10 km zou winnen en dat uiteindelijk niet deed. Men vond het sportief en zelfs groots van hem dat hij de winnaar onmiddellijk feliciteerde, maar toen Kramer klaagde over rugpijn vond men dat Krameronwaardig. – Ik vind het ontzettend onsportief van ons dat wij mensen die op tv zijn hun teleurstelling niet gunnen. Dat staat los van het argument dat een ontevreden zilverenmedaillewinnaar het feestje van de nummers 1 en 3 zou verpesten.

Nou ja, het leukst was toch de bronzen medaille van moeder Carien Kleibeuker (foto ANP).

2. NS en ProRail krijgen een boete van de overheid omdat de klanten niet tevreden zijn over de prestaties van NS. Hé, dat is bijzonder. Want uit alle onderzoeken die door NS zelf worden geïnitieerd blijkt dat reizigers zielsgelukkig zijn met de prestaties van NS. Ik heb al eerder geroepen dat die onderzoeken niet steekhoudend kunnen zijn, omdat die tevredenheid en de accuratesse die NS constateert niet strookt met de ervaringen van reizigers die van die onderzoeken zijn buitengesloten. Dat de overheid nu ook het oordeel van die reizigers mee laat wegen – de Staatssecretaris maakte er op tv melding van ze weet dat reizigers hun aansluiting missen, en dat komt uit de onderzoeken van NS nooit naar voren – vind ik een gunstige ontwikkeling. Dat de boete bestaat uit geld dat niet betaald hoeft te worden als NS het leven betert, vind ik ook goed, want anders zou zo’n boete toch maar op de reizigers verhaald worden.

Written by Ted

20 februari 2014 bij 08:34

Geplaatst in Diversen

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Kleine correctie Ted: Sven ‘verloor’ de 10 km van Bergsma, won goud op de 5 km. Machtig droevig, mooi en dramatisch, die 10 km.

  diet

  20 februari 2014 at 09:54

 2. Wat die teleurstelling betreft: De kans erop is levensgroot omdat de Nederlandse sport de lat heel erg hoog heeft gelegd. Koen heeft aangegeven dat hij alleen maar tevreden is met goud. Tja. Kijk, Ireen ging ook voor goud op de 1500m. en ook dat werd een teleurstelling maar die verbeet ze heel wat chiquer dan Koen. Ze verbeet die zelfs ‘manmoedig’ :), zou ik willen zeggen

  Romaris

  20 februari 2014 at 10:46

  • Ik vond het nou juist wel aandoenlijk dat Koen zich niet over zijn teleurstelling heen kon zetten. Als je in het normale leven een teleurstelling te verwerken krijgt, staat daar meestal niet iedereen met zijn neus bovenop en krijg je de kans om het even privé te verwerken. Dat is bij die sporters niet het geval.

   Ted

   20 februari 2014 at 11:00


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: