tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Logos Festival tot en met zondag in Amsterdam

leave a comment »

Logos-slider-lineupVanaf vandaag in Amsterdam het Logos Festival op twee locaties: De Krakeling en De Balie. Op de laatste locatie vinden voorstellingen plaats voor volwassenen en in De Krakeling voor alle leeftijden. Ikzelf ben, samen met Koos Meinderts en Sjoerd Kuyper zondag van 13:30 tot 15:00 uur te zien in De Krakeling. Wij zijn daar als liedjesschrijvers aanwezig, vertellen over het vak van tekstdichter en er zijn ook liedjes van ons te horen. Ze worden gezongen door Lottie Hellingman, en Thijs Borsten leidt de muzikale ondersteuning. Het programmaonderdeel heet De beste kinderboekenschrijvers in concert. Dat is wat te veel eer, maar het belooft een leuk programma te worden.

Eerder kun je ook al op de twee locaties terecht, waaronder voor een prachtige voorstelling van Spinder van Simon van der Geest. Hier volgt de introductie van het festival:

Van appen tot oeuvre, van kinderboek tot palindroom, van logica tot leugen, van straat tot theater .
In een tijd waarin beelden overheersen en taal transformeert tot afkortingen en emoticons viert het Logos Festival de kracht en de rijkdom van het woord.

Woorden maken de wereld. Woorden schrijven de werkelijkheid. En wij vormen de woorden. Ze delen onze gedachten, ideeën, emoties, ervaringen en ze helpen onze eigen plaats in de wereld te bepalen. Een leugentje om bestwil, het tappen van een goeie mop, de magie van een meeslepende toespraak, een lied dat je recht in je hart raakt en een verhitte discussie… Logos eert het woord in al zijn verschijningsvormen.
Logos is een festivalweekend voor jong en oud vol theater, speeches, verhalen, workshops, muziek, literatuur, wetenschap en filosofie in het culturele hart van Amsterdam, verdeeld over De Balie en de Krakeling. Met Willie Wartaal, Maaike Ouboter, Saskia de Coster, Ted van Lieshout, Maxim Hartman, Akwasi, Karin Amatmoekrim, Ronald Plasterk, Sjoerd Kuyper, Simon van der Geest, Hafid Bouazza, De Gruffalo door TG Meneer Monster, De Gebroeders Fretz, en vele anderen!

Kijk voor het hele programma-aanbod hier.

twitter: @logosfestival
facebook: /logosfestival

Written by Ted

23 mei 2014 bij 07:37

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: