tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

11 oktober: The Master Lecture in Cinerama Rotterdam

leave a comment »

TulpWouterIllustrator Wouter Tulp organiseert dit najaar op 11 oktober in Cinerama in Rotterdam een live evenement, waarbij verschillende grootheden uit de internationale animatie industrie zullen spreken. Hij is er van overtuigd dat dit heel interessant zal zijn voor veel beginnende en gevestigde animatoren en illustratoren, alsook animatie- en illustratieliefhebbers. Sprekers zullen zijn: John Nevarez, Stephen Silver, en Wouter zelf. Meer informatie kun je vinden op de site : www.themasterlecture.com , en er is ook een facebookpagina, waar Wouter regelmatig updates zal plaatsen over de ontwikkelingen. Ga er eens kijken en verwijs er gerust naar: https://www.facebook.com/THEMASTERLECTURE

John Nevarez heeft zijn sporen verdiend in de animatie business. Hij begon als storyboard artist voor verschillende shows bij Disney television, waaronder Kim Possible, en Pepper Ann. Vervolgens werd hij designer bij DisneyToons, waar hij ontwerpen maakte voor Tinkerbell, Kronk’s New Groove en Brother Bear 2. Daarna werd John sketch artist bij Pixar Animation Studios, waar hij mede de look bepaalde van grote kaskrakers als Cars 2, Monsters University en het Dia de Los Murtos Project van Lee Unkrich. Momenteel werkt John aan zijn eigen boekproject.

Stephen Silver begon ooit als karikatuurtekenaar in sea World in San Diego. Hij richtte in 1993 zijn eigen bedrijf ‘Silvertoons’ op. In 1997 werd hij door Warner Bros ingehuurd en daarmee ging zijn carrière als character designer van start. Sindsdien is Stephen werkzaam gebleven in de animatie industrie, waar hij characters ontwierp voor o.m. Disney Television Animation, Sony feature Animation en Nickelodeon Animation voor series als Kim Possible, Danny Phantom, Kevin Smith’s Clerks the animated series. Stephen heeft zeven boeken uitgebracht over de kunst van het schetsen, karikaturen en modeltekenen. Naast zijn freelancewerk richtte Stephen onlangs zijn eigen kunstacademie op, en ook geeft hij online instructie. Bezoek http://www.silverdrawingacademy.com en http://www.schoolism.com !

Wouter Tulp is een freelance illustrator sinds zijn afstuderen aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam in 2001. Als veelzijdig illustrator werkte hij voor verschillende toonaangevende kranten en tijdschriften in Nederland, zoals Vrij Nederland, HP de Tijd, Elsevier en Het Financieele dagblad. Naast redactionele illustraties heeft Wouter vele kinderboeken geïllustreerd, waaronder de Sinterklaas- en Sprookjesboeken van DE. De laatste jaren heeft Wouter zich ontwikkeld in de richting van character design en visual development voor animatie. In eigen land werkte hij aan Anikey’s ‘Trippel Trappel’, de eerste lange animatiefilm van Nederlandse bodem sinds ‘Bommel’. Maar ook over de grenzen ontwierp hij Characters voor Harald Siepermann, de aankomende feature van Paul McCartney en Eevolver, een studio met veel VFX credits, zoals Life of PI.

Written by Ted

12 juni 2014 bij 07:35

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: