tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Nú beschikbaar: toegangskaarten Middag van het Kinderboek ’14!

leave a comment »

MvhK'14-PROGRAMMA02Internationaal. Dat is het thema van de zesde Middag van het Kinderboek, die plaats zal vinden op zaterdag 13 september, zoals gewoonlijk in de OBA op het Oosterdokseiland te Amsterdam. Dit jaar wordt het iets anders dan vorige jaren. Naast de gebruikelijke korte lezingen zal er een lange lezing zijn. Die wordt verzorgd door eregast Aidan Chambers, die dit jaar tachtig wordt.

In deze zesde editie zal er extra aandacht zijn  voor de rol van de vertaler. Andrea Kluitmann, winnaar van deVvL-Penning vanwege haar verdiensten voor het kinderboek en vertaler Nederlands-Duits, en David Colmer, gelauwerd vertaler Nederlands-Engels, komen spreken over hun ervaringen. Agnes Vogt van het Nederlands Letterenfonds zal vertellen over onze boeken in het buitenland.

Ook dit jaar zal er weer een schilderij live-on-stage gemaakt worden en deze keer gaat Loes Riphagendaarmee aan de slag.

De Middag wordt voorafgegaan door een drietal workshops.

MvhK'14-workshop1webDe eerste workshop wordt verzorgd door de met de Martinus Nijhoff-prijs onderscheiden Annelies Jorna, die vanuit het Engels in het Nederlands vertaalt. In haar workshop biedt zij een introductie van haar vak.

 

MvhK'14-workshop2webDe tweede workshop wordt verzorgd door de BNO (Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers). Anouk Siegelaar, Kitty de Jong en Gert Gerrits staan op de Middag van het Kinderboek klaar om alle vragen te beantwoorden over zaken als: het verwerven van internationale opdrachten, leenrecht, licenties en royalties in internationaal verband, auteursrecht en de digitale wereld, factureren, enzovoort. Je kunt hier ook terecht als je (juridische) vragen hebt over auteursrecht (bijvoorbeeld over licenties, royalties, citaatrecht etc.), advies wilt over de zakelijke kanten van je werk (uurtarief, acquisitie etc.); denk ook aan praktische vragen als: zal ik naar Bologna gaan, hoe market ik mijzelf? – Deze workshop is ook geschikt voor anderen dan illustratoren en vormgevers.

MvhK'14-workshop3webDe derde workshop wordt verzorgd door Bas Maliepaard, journalist en recensent van onder meer Trouw. Hij biedt een introductie recenseren van kinderboeken.

 

 

De Middag wordt afgesloten met de uitreiking door de CPNB van de Gouden Lijsten, de prijzen voor het beste Nederlandstalige en beste vertaalde boek in de leeftijdscategorie 12 tot 15 jaar.

De toegang is gratis. Je hebt echter wel een toegangsbewijs nodig voor de Middag, en als je naar een workshop wilt heb je daar nog een apart toegangsbewijs voor nodig, dat eveneens gratis is. Dit is de link waar je terecht kunt voor je toegangskaarten: http://www.oba.nl/activiteit/middag. Inschrijven is nodig omdat je je toegangsbewijs per mail toegestuurd krijgt.

Written by Ted

24 juni 2014 bij 07:47

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: