tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Middag van het Kinderboek ’14: twee workshops binnen vier dagen al volgeboekt!

leave a comment »

MvhK'14-PROGRAMMA02Vorige week dinsdag kwamen kaartjes beschikbaar voor de zesde Middag van het Kinderboek, die op zaterdag 13 september plaatsvindt in de OBA te Amsterdam. Binnen vier dagen waren al meer dan 100 kaartjes afgenomen voor het programma in de theaterzaal! En binnen één enkele dag waren alle beschikbare kaartjes voor de workshop recenseren van Bas Maliepaard “uitverkocht” (dat staat tussen haakjes omdat het hele evenement gratis toegankelijk is). Binnen de eerste vier dagen was ook de workshop vertalen van Annelies Jorna volgeboekt. Er is momenteel alleen nog plaats in de BNO-workshop [hier kun je al je vragen kwijt over zaken als: het verwerven van internationale opdrachten, leenrecht, licenties en royalties in internationaal verband, auteursrecht en de digitale wereld, factureren, enzovoort. Je kunt hier ook terecht als je (juridische) vragen hebt over auteursrecht (bijvoorbeeld over licenties, royalties, citaatrecht etc.), advies wilt over de zakelijke kanten van je werk (uurtarief, acquisitie etc.); denk ook aan praktische vragen als: zal ik naar Bologna gaan, hoe market ik mijzelf? – Deze workshop is ook geschikt voor anderen dan illustratoren en vormgevers].

Wat een geweldig resultaat voor zo’n korte periode! Maar het is ook een beetje spijtig. We hadden echt niet verwacht dat wie zich niet al meteen de eerst mogelijke dag zou opgeven voor een workshop, direct al buitenboord viel! We kregen tal van aanvragen om op een reservelijst geplaatst te worden, zodat als iemand zijn of haar kaartje teruggaf, die leeggekomen plek meteen opgevuld kon worden.

Natuurlijk hebben we overwogen om ruimte te scheppen voor een extra workshop recenseren, maar voorlopig zien we daar geen mogelijkheid voor. Dat zit zo: sinds het tweede jaar dat de Middag van het Kinderboek bestaat krijgen we subsidie van het Lira Fonds, en mede daardoor konden we blijven bestaan. Wie bij de jaarvergadering van Lira was, begin deze maand, hoorde dat de inkomsten bij Lira zeer zijn teruggelopen en dat heeft zijn weerslag gehad op de mogelijkheden die het Lira Fonds heeft om subsidies te verstrekken. Het gevolg daarvan is dat de subsidie aan de MvhK is gehalveerd. We krijgen nog steeds een bedrag waar we heel erg dankbaar voor zijn, maar kunnen niet voortbestaan als we niet met onmiddellijke ingang bezuinigen. Omdat honoraria al waren toegezegd kon dáár niet op worden gekort, maar wel op onder andere het aantal workshops: dat is van 4 naar 3 gegaan.

Mochten we binnen een redelijke termijn extra fondsen weten te werven, dan kunnen we alsnog een tweede workshop recenseren realiseren. Anders zullen we volgend jaar – ik ga er vanuit dat er een zevende Middag van het Kinderboek komt – opnieuw een workshop recenseren op het programma zetten.

Kaartjes voor het hoofdprogramma in het Theater zijn gelukkig nog te bemachtigen, en wel híér.

Written by Ted

30 juni 2014 bij 07:25

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: