tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Tanneke Wigersma wint VvL-wedstrijd

leave a comment »

wigersmaIn februari van dit jaar schreef de Werkgroep Jeugdboeken van de Vereniging van Letterkundigen een illustratiewedstrijd uit met het doel een kunstwerk in oplage te verwerven om cadeau te geven aan mensen en instanties die in de ogen van de vakvereniging de belangen van de beroepsgroep hebben behartigd.

De deelnemers werd gevraagd een illustratie te maken op A5-formaat, waarvan de inhoud op enigerlei wijze gerelateerd was aan de VvL. De inzending moest representatief zijn, passen bij verschillende (vooral feestelijke) gelegenheden, en hij moest alle geledingen van de VvL  kunnen aanspreken. De keuze van technieken stond vrij.
Het bestuur van de Werkgroep Jeugdboeken maakte een voorselectie uit de inzendingen. De uiteindelijke keuze werd medio 2014 gedaan door een jury die werd samengesteld vanuit de besturen van de werkgroepen van de VvL.
Tanneke Wigersma won de wedstrijd met deze tekening. Het is een sterke, grappige, intieme, ontroerende tekening, die toch maar weer eens laat zien dat het digitale boek óók niet alles is. Ze won er € 500,- mee.

Written by Ted

3 juli 2014 bij 07:53

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: