tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Floortje Schoevaart wint Willem Wilminkprijs 2014 voor beste kinderlied

leave a comment »

wwpOp de markt van Floortje Schoevaart is afgelopen zondag gekozen tot het beste kinderlied, meldt Dagblad Tubantia. Schoevaart wint daarmee de Willem Wilmink Prijs 2014, maakte de organisatie zondag bekend tijdens het Willem Wilmink Festival in Enschede. De muziek bij het lied is geschreven door Henny Vrienten.

De jury roemt het lied omdat er in een paar minuten een hele rits emoties langskomt. ‘Geluk, schaamte, verdriet, troost en uiteindelijk weer geluk – emoties die niet worden benoemd. Daardoor, en door de luchtige toon, voel je ze als luisteraar des te intenser. Dat is de kracht van dit lied.’

Schoevaart schrijft teksten voor onder meer Sesamstraat en is ook actief als dagvoorzitter, sneldichter en columnist. Vrienten is zanger, bassist en componist en bij het grote publiek bekend als zanger van de band Doe Maar. De prijs bestaat uit een beeldje en een geldbedrag van 4000 euro voor de tekstschrijver en 1000 euro voor de componist.De prijs voor het beste kinderlied wordt één keer in de 2 jaar uitgereikt. Het is een initiatief van enkele culturele organisaties in Enschede om het gedachtegoed van schrijver en dichter Willem Wilmink (1936-2003) in ere te houden.

Written by Ted

26 september 2014 bij 20:02

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: