tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Nationale Voorleesdagen in aantocht!

with one comment

banner3JaapLeest signaleert interessante boeken in het verschiet, maar weet natuurlijk nog niet echt wat ons allemaal te wachten staat in heel 2015. – Veel, denk ik.

Over Boer Boris zegt JaapLeest onder andere dit: ‘Blijft een rare constrcutie, een boek van twee jaar geleden dat ineens nog centraal staat. Maar in het geval van Boer Boris is dat niet zo erg, als ie van de zee terug is, gaat ie door naar de markt. Deeltje vijf heet dan ook  Boer Boris gaat naar de markt en komt tegelijk in Duitsland uit.’

Wij – Philip Hopman en ik – snappen inmiddels heel goed hoe het kon dat een boek uit 2013 Prentenboek van 2015 werd; de procedure laat zich heel eenvoudig uitleggen. Een jury van jeugdbibliothecarissen beoordeelde in opdracht van de CPNB in het begin van 2014 de prentenboeken die in 2013 waren verschenen. Ze kozen er tien en wezen één ervan in maart of april aan als winnaar (Boer Boris dus). De CPNB ging ermee aan het werk: de Nationale Voorleesdagen & het Prentenboek van het Jaar  vormen samen een evenement dat plaatsvindt in januari, dus er was zo’n negen maanden de tijd om voor te bereiden. Die tijd was ook nodig; ik overdrijf niet als ik zeg dat ik nog nooit zo veel promotiemateriaal gezien heb dat in de afgelopen maanden is gemaakt: verschillende affiches, ballonnen, vlaggetjes, een vingerpopje, een boekenlegger, een dvd, miniboekjes, lestips, informatiemappen, raamstickers en ga zo maar door! – Dat kán gewoon niet in een paar maandjes.

Written by Ted

12 januari 2015 bij 07:10

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. In de laatste dagen van december kreeg ik boer Boris gaat naar zee cadeau. Dat gaf een wonderlijk gevoel.
    Het was nog geen 2015, maar het boek was het al wel. Vanwege een boer Borispoppetje op de voorkant heeft het boek nu een deukje. Je ziet het niet, maar kunt het wel voelen. Ik vond het wel passend geheimzinnig voor een boek dat zijn tijd vooruit was, maar allang in de bieb geleend kon.
    Het enige dat er bij zulk een verwarring op zit, is lezen en goed eten.

    Co

    12 januari 2015 at 08:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: