tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Bruna nieuwe sponsor Woutertje Pieterse Prijs

with one comment

wwp brunaDe Stichting Woutertje Pieterse Prijs bericht zojuist: ‘De Woutertje Pieterse Prijs voor kinder- en jeugdliteratuur is gered. Winkelketen Bruna neemt de sponsoring van de prijs over van het Lira Fonds, dat vorig jaar de financiële ondersteuning na 18 jaar moest opschorten wegens geldgebrek. Nu Bruna de nieuwe geldschieter is kan de 28ste uitreiking dit voorjaar gewoon doorgaan. De datum daarvoor moet nog worden bepaald.

Jaarlijks krijgt een auteur of illustrator van een in het Nederlands geschreven kinder- of jeugdboek de Woutertje Pieterse Prijs, die bestaat uit een bedrag van €15.000 en een oorkonde. Bruna neemt de sponsoring de komende drie jaar op zich, vertelt Algemeen Directeur Fred Zeegers. “Wij verheugen ons over het partnerschap met de stichting Woutertje Pieterse Prijs. De prijs past goed bij de maatschappelijke verantwoordelijkheid die Bruna als marktleider in kinderboeken graag neemt. Naast deze sponsoring gaan we ook door met de organisatie van allerlei educatieve projecten.”

Hans Smit, voorzitter van de Stichting Woutertje Pieterse Prijs: “Het bestuur is bijzonder blij met Bruna als nieuwe partner. Het voortbestaan van de prijs lijkt daarmee gewaarborgd en we kunnen verder met onze plannen om deze eigenzinnige jeugdliteratuurprijs meer podium te geven.”

De komst van de nieuwe sponsor verandert niets aan het karakter van de prijs, al gebruikt het bestuur de gelegenheid om een langer gekoesterde wens te realiseren. De jury onder leiding van Hanneke Groenteman zal enige tijd voor de uitreiking drie tot zes boeken nomineren. Zo is er niet alleen aandacht voor de winnaar, maar ook voor andere bijzondere kinderboeken uit hetzelfde jaar.’

Written by Ted

3 februari 2015 bij 10:00

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goh…leuk. En ik steun een beetje mee voor m’n gevoel want koop geregeld ditjes en datjes (ook boeken) bij de Bruna.

    Wout

    3 februari 2015 at 15:18


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: