tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Nominaties Gouden Lijst & Prijs van de Jonge Jury

leave a comment »

GL15_Nominaties_1000De vijf genomineerde jeugdboeken voor de Gouden Lijst 2015 zijn bekend. In de categorie oorspronkelijk Nederlandstalige boeken zijn genomineerd: Honderd uur nacht van Anna Woltz, Overspoeld van Gideon Samson & Julius ’t Hart en De gans en zijn broer van Bart Moeyaert. De drie boeken zijn uitgegeven bij uitgeverij Querido. In de categorie vertaalde boeken zijn twee boeken van uitgeverij Moon genomineerd: Onder de ketchupwolken van Annabel Pitcher, vertaald door Ellis Post Uiterweer en 15 dagen zonder hoofd van Dave Cousins, vertaald door H.C. Kaspersma.

Anna Woltz is met Honderd uur nacht ook genomineerd voor de Prijs van de Jonge Jury 2015. De vier andere genomineerden zijn: De boogschutter van Hirado van Rob Ruggenberg (Querido), Promille van Helen Vreeswijk (Unieboek) en van Mel Wallis de Vries: Shock en Wreed (De Fontein). Ruim 10.000 jongeren brachten hun stem uit.

Op woensdag 15 april 2015 wordt tijdens de Dag van de Jonge Jury in TivoliVredenburg in Utrecht in aanwezigheid van meer dan 1.300 jongeren bekendgemaakt welke titels de Prijs van de Jonge Jury 2015 en de Gouden Lijst krijgen.

Written by Ted

18 maart 2015 bij 07:44

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: