tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Beter rekenen

with 4 comments

Schermafbeelding 2015-05-18 om 21.47.10Diet Groothuis wees me erop dat er niet alleen Beter spellen bestaat, maar ook Beter rekenen. Dat is óók een dagelijks testje dat je op drie verschillende niveaus kunt doen. Het is een initiatief van Martin van Toll Producties in samenwerking met Noordhoff Uitgevers, en wie daar nog niet genoeg aan heeft, kan ook nog zijn Engels en Duits verbeteren via dezelfde sites. Er is zelfs een versie voor mensen met dyslexie: Beetje spellen.

Elke werkdag krijg je ’s ochtends een testje van vier vragen voorgeschoteld en ik ervaar het zelf als een leuk spelletje om de dag mee te beginnen, al ligt rekenen me minder goed dan taal, dus met rekenen heb ik gekozen voor het gemiddelde niveau. Ik had toch nog twee van de vier vragen fout, maar ik verwacht dat dat over een poosje beter zal gaan, want datzelfde gebeurde bij Beter spellen: daar ben ik gewoon beter in geworden, doordat het programma geduldig herhalingsoefeningen voorschotelt.

Als ik er nog Engels en Duits bij ga doen wordt het met zestien vragen per ochtend misschien een beetje veel, maar ik begin met Duits, want ik moet toch zo nu en dan in Duitsland over mijn werk vertellen, en mijn Duits kan wel wat hulp gebruiken. Als ze me maar niet doodgooien met der-die-das-dem-den-des, want dan ga ik gillen.

Written by Ted

19 mei 2015 bij 07:13

Geplaatst in Diversen

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Echt leuk die testen, doe ook al jaren mee. Ik doe nu af en toe ook deze: http://www.vertreknl.nl/taaltest voor expats, maar ook voor blijvers interessant, want soms weer net wat andere opgaven. Zo kwam ik erachter dat ik het verkleinwoord voor ‘la’ verkeerd altijd verkeerd heb gespeld: laadje. Het moet zijn ‘laatje’, met een T. (Of ladetje, maar dat klinkt zo gek). Soms gooi ik hogere ogen met Beter Engels dan met Beter Nederlands. Ik ga ook naar de Duitse test kijken. Immer weiter!

  Kate

  19 mei 2015 at 08:45

 2. Doe vertrektekst is wel wat moeilijker, maar gelukkig alleen op maandag! 🙂

  Ted

  19 mei 2015 at 08:48

 3. Gillen op naamvallen, niet overdrijven he, beste schrijver. Net als bij spellen en rekenen een kwestie van oefenen toch. Altijd opnieuw. To myself 1: ik moest de draad maar weer eens terug opnemen. Had me voor alles tegelijk ingeschreven: beter spellen, beter rekenen, beter Engels, … Beter Duits zou ik er ook bijgenomen hebben. En waar bleef ‘beter Frans’?! Na een aantal weken niets meer dus. To myself 2: beter volhouden. Meer zelfdiscipline. Ajakkes.

  janien

  19 mei 2015 at 09:05

 4. Dit is op The Sausage Machine herblogd.

  janien

  19 mei 2015 at 09:06


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: