tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

PEN-bestuur onder vuur

with 2 comments

PENlogoPEN is een mondiale organisatie die opkomt voor schrijvers en het vrije woord. Ook Nederland heeft een afdeling. Het bestuur daarvan ligt onder vuur, zo blijkt uit het feit dat een aantal opgestapte leden een open brief voorbereidt waarin drastische maatregelen worden bepleit. Twee van hen, Bart FM Droog en Elly de Waard, hebben de kwestie onder de weinig neutrale titel “Nederland zwicht voor terreur” boeiend in kaart gebracht en hun relaas als volgt ingeleid: ‘Op 2 mei 2015 werd in De Balie te Amsterdam het Festival voor het Vrije Woord gehouden. Een van de sprekers was de Deense cartoonist Kurt Westergaard. Zijn komst vormde voor een van de mede-organisatoren, PEN Nederland, aanleiding om zich uit het Festival terug te trekken.’

 

Written by Ted

22 mei 2015 bij 07:04

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Na een uur lezen is de conclusie niet om vrolijk van te worden. Bange bestuurders, leden die opstappen en daarbij niet vergeten om zichzelf daarbij eens flink in de schijnwerpers te zetten, vrienden van de bangeriken die het allemaal goed proberen te praten en daarbij de kritiek op het laffe gedrag als monsterlijk omschrijven, ik moet hierbij weer enorm aan Freek de Jonge denken. Die man dus die, toen hij met zijn vrouw door Miami liep en zich bedreigd voelde, het op een lopen zette en niet naar zijn vrouw omkeek. Was Freek eigenlijk op die avond aanwezig?

  Peter Smit

  22 mei 2015 at 16:21

 2. Wat mij zo intrigeert is dat schrijvers eigenlijk geen partij zijn in het conflict. Ik ben te weinig onderlegd om het precíés te duiden, maar volkeren zijn in een hevig gevecht verwikkeld omdat olie zogenaamd toebehoort aan mensen die het JUISTE geloof aanhangen. – Op míjn niveau betekent dat: hoe kan iemand aanspraak maken op het juiste geloof als dat alleen met geweld valt af te dwingen?

  Ik bezie deze discussie, zie wel in dat het valide standpunten zijn die over en weer gaan, maar begrijp niet dat schrijvers zich lenen voor een strijd die eigenlijk zou moeten worden uitgevochten door het bestuurlijk kader.

  Ted

  23 mei 2015 at 01:24


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: