tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Rond vierkant vierkant rond

with 3 comments

RVVR-omslag-folderHet duurt nog een half jaar, maar dan komt Rond vierkant vierkant rond uit. Ik ben het aan het maken omdat ik dit jaar zestig word en vond dat er om die reden een bijzonder boek moest komen. Maar ik heb het ook gemaakt omdat ik tien jaar bezig ben geweest met beeldsonnetten (het eerste publiceerde ik in 2005) en dat af wil sluiten. Ze konden niet allemaal een plaats vinden in dit boek, maar de meeste staan erin, aangevuld met beeldsonnetten en beeldgedichten die anderen gemaakt hebben.

Het boek is nagenoeg klaar, maar omdat ik niet iedereen te pakken kon krijgen die mij in de loop der jaren beeldsonnetten heeft gestuurd en ik zonder toestemming hun werk niet wil opnemen, zijn er weer een paar bladzijden vrijgekomen in het boek. Dus: als er lezers zijn die beeldsonnetten hebben gemaakt, of beeldgedichten die geïnspireerd zijn door het beeldsonnet, dan verneem ik dat graag en wil ik met alle liefde kijken of ze geschikt zijn voor opname in het boek.

Naast beeldsonnetten staat het boek vol gedichten van taal en informatie over poëzie. De uitgeverij noemt het een cursus dichten, maar dat doet mij te veel aan de vermaarde schriftelijke cursus dichten van Willem Wilmink denken, en daar lijkt mijn “cursus” helemaal niet op.

Written by Ted

29 juni 2015 bij 07:26

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] meteen ook een angstig moment op: mijn nieuwe boek – Rond vierkant vierkant rond (zie hier) – was uit mijn computer verdwenen! Ik wist ook onmiddellijk hoe dat gekomen […]

  2. Lijkt me een erg fijn boek! Ik kijk ernaar uit.

    Rian Visser

    17 augustus 2015 at 18:57

  3. […] al drie boeken van Ted van Lieshout en daar blijft het niet bij. Rond zijn zestigste verjaardag zal Rond vierkant vierkant rond, een poëzieprentenboek vol beeldsonnetten in de boekhandels liggen. Hoe dat boek bijna verdween […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: