tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Queen Victoria (2)

leave a comment »

foto 1(Vervolg van gisteren)

Tot ons geluk bracht de broer van W ons met zijn auto naar de terminal in Civitavecchia, zeventig kilometer verderop, waar we inscheepten voor een cruise met de Queen Victoria. We hebben een balkonhut, waardoor we buiten kunnen zitten bij onze “stateroom’, en om die reden voelt de hut helemaal niet klein aan, hoewel die dat in werkelijkheid natuurlijk wel is.
We voeren pas tegen de avond weg, dus we hadden alle kans om op ons gemak het schip te bekijken en te vergelijken met de Orchestra, een nóg groter cruiseschip, niet van Cunard, maar van MSC, waar we twee jaar geleden een cruise mee maakten.
Bij het diner werden we ingedeeld bij een Duitse tafel, omdat Engelsen schijnen te denken dat Nederlanders Duits zijn. We vonden dat vervelend, want we houden van Engelse humor, en hoewel Duitsers tegenwoordig meer humor hebben dan ze wordt toegedicht, moesten wij de conversatie opstarten en gaande houden. De tweede dag hadden we daar helemaal geen zin in, dus we gingen stiekem aan een tafeltje voor twee zitten, ver uit het gezichtsveld van de vier Duitsers die aan onze tafel zaten. Maar we werden toch betrapt. Toen we in onze formele avondkledij naar het Venetiaans gemaskerd bal liepen, kwamen we een van de echtparen tegen, en zowel de man als de vrouw keken zo blij toen ze ons herkenden, dat we ons onmiddellijk schuldig voelden en toezegden de volgende avond weer aan de gezamenlijke tafel te komen zitten.
En ja, ze keken weer erg blij toen we gisteravond aanschoven, en ook het andere Duitse paar, dat een minuut of tien later aanschoof, was verheugd ons weer te zien. Ik had ze de avond ervoor zien stijldansen en complimenteerde het stel met hun prestaties. Dat vonden ze fijn. En omdat de andere Duitse mevrouw zo’n moeite had met de airconditioning in de cabine van haar man en haarzelf, bood ik aan om de volgende ochtend om zes uur met haar naar het binnenvaren van de Queen Victoria te gaan kijken. Maar ze kwam dus niet opdagen.

(Wordt vervolgd)

Written by Ted

23 juli 2015 bij 07:34

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: