tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Docu over het dieptepunt in de Nederlandse tv-historie

leave a comment »

Gisteren op tv een documentaire bij Human over Willem Holleeder. Ik wilde die reportage zien omdat in mijn herinnering het optreden van Holleeder in Twan Huys’ College Tour bij de NTR het dieptepunt is in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

In de reportage zegt zowat iedereen dat er noooooit met Holleeder in zee gegaan zou zijn als geweten was hoe gewetenloos hij is. Maar wíj allemaal – wij kijkers – wisten dat allang, behalve, zogenaamd, de media die Holleeder supergeil vonden. – Wat zo erg is aan de reportage, is dat duidelijk wordt dat de edele NTR nog dieper wou zinken om Holleeder te behagen dan de commerciële zenders en Powned.
College Tour afficheert zich zo: ‘Twan Huys in gesprek met inspirerende gasten’. – Het idee dat een veroordeelde die schuld bekend heeft, interessant gevonden wordt om bloot te stellen aan studenten, heeft niks te maken met inspiratie, maar met sensatie en de zucht naar kijkers.

In de uitzending is duidelijk te zien – zie het fragment – hoe presentator Twan Huys Holleeder helpt om een kritische vraag uit de weg te gaan. Maar Huys komt in de reportage niet aan het woord. Carel Kuyl, zijn baas bij de NTR, wel, en dat verdient respect.

Written by Ted

26 augustus 2015 bij 01:40

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: