tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Pretpark Poëzie & verder

with 2 comments

Hoe nu verder? Zodra er werk is ingestuurd voor Pretpark Poëzie wordt – eind december of begin januari – een redactie gevormd die gaat kijken of het ingezonden materiaal past bij het niveau dat wordt nagestreeft. Is dat het geval, dan krijgt de inzender bericht. Wordt werk niet opgenomen, dan ontvangt de inzender dáárvan bericht.

Er zijn al mensen die werk ingestuurd hebben. Daaronder tenminste één iemand die dat onder schuilnaam heeft gedaan. Mensen mogen gerust onder pseudoniem publiceren, maar als de echte naam niet aan de redactie bekendgemaakt wordt, betekent dat dat er niet tot publicatie kan worden overgaan. Dat heeft met auteursrecht te maken. We moeten ons ervan vergewissen dat werk en maker daadwerkelijk aan elkaar verbonden zijn, en dat kan niet als we niet weten met wie we te maken hebben. Publicatie zou dan kunnen betekenen dat een boete die uit ongeoorloofd publiceren voortvloeit door PP moet worden opgehoest. Als je onder een schuilnaam wilt publiceren, dan kan dat, maar insturen moet met bekendmaking van je echte naam.

In de tussentijd wordt gekeken of de weergave op tablet beter kan, maar eigenlijk gaat dat mijn (computertechnische) mogelijkheden te boven, dus ik zal me vooral richten op weergave via de desktop.

Inmiddels is ook duidelijk geworden dat sommigen de introductie niet hebben gelezen en geagiteerd zijn omdat het magazine vrijwel leeg is. Daarom op deze plaats nog eens het concept: Pretpark Poëzie begint als braakliggend terrein in een e-magazine. Op dat terrein worden kunstwerkjes gebouwd, in de meeste gevallen kunstwerkjes van taal. Als lezers van PP daar niet voor zorgen, blijft het terrein onbebouwd. Zo simpel is het eigenlijk. – Onderaan het magazine loopt een gekleurde baan waarin precies wordt uitgelegd waar het om gaat.

Dit is het adres als je het magazine zoekt: pretparkpoezie.nl. Je kunt het ook altijd vinden via de zijkolom van dit weblog en via tedvanlieshout.nl.

Heb je vragen of wil je werk insturen, dan kan dat naar dit adres. Als alles goed gaat verschijnt nummer 1 op 28 januari.

En nu aan de slag! 🙂

Written by Ted

11 december 2015 bij 06:26

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Oef! Ik beken! Meestal gebruik ik niet eens een pseudoniem maar een heteroniem. Simpelweg omdat ik nog nooit de moed gehad om iets op te sturen onder mijn eigen naam. (van de niet getekend dingen.) Maar bij de consequenties voor de redactie, daar had ik nou nooit bij stil gestaan, excuses! En ook voor mijn lafhartigheid.

    luwe

    11 december 2015 at 10:00

  2. Je hebt helemaal geen teksten ingestuurd, “Luwe”! Doe maar wel! Ben benieuwd!

    Ted

    13 december 2015 at 22:56


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: