tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Bowie-tentoonstelling in Groningen

leave a comment »

bowieWe hadden een weekendje Groningen gepland, omdat in het Groninger Museum een tentoonstelling is gewijd aan David Bowie. Geen van beide superfans, maar het leek ons gewoon leuk, en dat was het ook. We waren er gisteren, naar nu blijkt op de dag dat Bowie overleed. Spooky.

We waren zaterdag al in de stad, omdat we in de vroege ochtend van zondag wilden gaan; daar hadden we ook kaartjes voor: omdat er veel belangstelling is en het publiek gespreid wordt, mag je met zo’n kaartje op een specifieke tijd naar binnen, in ons geval tussen tien en elf uur ’s ochtends. We konden zo naar binnen lopen, en toch was het al zo dat we soms iemand, bij wijze van spreken, opzij moesten duwen om bij een vitrine te kunnen. Nou ja, viel wel mee. Ik overdrijf weer eens. Het was heel goed te doen. Toen we bijna twee uur later naar buiten kwamen stond er een meanderende rij wachtenden! En nu Bowie is overleden zal het wel helemaal dringen worden daar. Ga dus vroeg! – Is het de moeite waard dan? Ja, al had het wel iets goedkoper gemogen, want zo groot is de tentoonstelling nu ook weer niet.

Er zijn veel kostuums te zien die Bowie droeg (wat een slank mannetje! wat een nostalgie!), veel teksten in puberaal handschrift en onbeholpen tekeningen uit de beginperiode die getuigen van dromen en gedrevenheid, veel muziek die je op je koptelefoon te horen krijgt, en mooi ingerichte vitrines. Verwacht geen interactieve snufjes, want die zijn er niet.

En als je dan door de expositie heen bent, ga dan niet meteen weg, maar bekijk ook de tentoonstelling Joris Laarman Lab. Je kunt er zo binnenlopen en die is fantastisch! De combinatie met de Bowie-tentoonstelling maakt het echt een must-see.

Written by Ted

11 januari 2016 bij 15:35

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: