tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Gezocht: Zeepkist-redenaars voor de Middag van het Kinderboek 2016

with one comment

MvhK'16logoMarco Kunst en Aby Hartog zijn druk bezig met de voorbereidingen van de achtste editie van de Middag van het Kinderboek, die plaatsvindt op 2 april 2016 in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam. Het thema: Taboes in en rond kinderboeken, Op, of over het randje? Over grenzen en gevoelige onderwerpen in de kinderboeken van nu.

Er komen workshops en lezingen, en er is een illustrator uitgenodigd om op het podium aan een schilderij te werken. Maar er wordt ook een zeepkist-sessie georganiseerd. De zeepkist-sessie is nieuw. De organisatoren hopen op geëngageerde sprekers, aansprekende thema’s en een laaiend enthousiast publiek. Ze hopen dat meerdere collega’s een kort praatje willen houden over onderwerpen die hen ter harte gaan en gerelateerd zijn aan het kinderboek. Vrijwel ieder onderwerp komt in aanmerking: de kwaliteit van het leesonderwijs, nieuwe ontwikkelingen in illustratie-technieken, een doorbraak in boekenuitleningen, de positie van de vluchteling in het kinderboek, de gevolgen van de man/vrouw verhoudingen bij uitgevers, enzovoort.

Er worden 10 tot 12 sprekers gezocht. Iedere spreker krijgt maximaal 4 minuten spreektijd. De praatjes kunnen niet met computerpresentaties ondersteund worden. De zeepkist is nadrukkelijk niet bedoeld om reclame te maken voor eigen producten.

Graag nodigen Marco en Aby je uit om als spreker deel te nemen aan de zeepkist-sessie! Stuur een mailtje met je naam, en een zeer korte beschrijving van het onderwerp waarover je wilt spreken naar middagvanhetkinderboek@gmail.com. Bij een teveel aan inschrijvingen wordt geselecteerd op volgorde van binnenkomst én op diversiteit in de onderwerpen. Wilde je altijd al eens een volle zaal toespreken? Nu is je kans!

Meld je aan vóór 1 maart 2016!

Written by Ted

15 januari 2016 bij 07:13

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Erg leuk!

    Mignon Vredenbregt

    15 januari 2016 at 18:00


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: