tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Programma achtste Middag van het Kinderboek vrijwel rond

leave a comment »

MvhK'16logo‘Het programma van de achtste editie van de Middag van het Kinderboek is zo goed als rond,’ laten de nieuwe organisatoren, Marco Kunst en Aby Hartog, van de MvhK weten. Ze hebben gezorgd voor een fantastisch stel gastsprekers!

‘Op 2 april 2016 gaan we het in de hoofdvestiging van de Openbare Bibliotheek Amsterdam hebben over Taboes in en rond kinderboeken.

Hoogleraar Saskia de Bodt zet taboes in illustraties in een historisch perspectief. Recensent Jaap Friso belicht een veelheid aan taboes in recente boeken. Schrijver Gideon Samson deelt persoonlijke ervaringen en inzichten. En onder begeleiding van recensent Pjotr van Lenteren gaan de schrijvers Janny van der MolenFloortje Zwigtman, en Corien Oranje en uitgever Anke Werker (Zwijsen) het thema in een forum te lijf. Daarbij wordt inbreng vanuit de zaal niet geschuwd!

Het programma is niet beperkt tot taboes. Er zijn ook workshops van Selma Noort (over diversiteit in kinderboeken), Sabine Wisman (over het creatieve proces) en de BNO (over de positie van illustratoren en vormgevers). Bovendien laat Mies van Hout een zaal vol genieten van haar werk-in-actie!

Voor de bezoekers die graag een mening van anderen horen of hun eigen mening geven, is er de zeepkistsessie. Geëngageerde sprekers met aansprekende thema’s mogen voor een laaiend enthousiast publiek van zich laten horen. Tot 1 maart kan je je nog voor de zeepkist aanmelden (middagvanhetkinderboek@gmail.com).

En net als voorgaande jaren is de Middag van het Kinderboek weer gratis toegankelijk. Met dank aan onze sponsors!’

Written by Ted

2 februari 2016 bij 06:42

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: