tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Boer Boris in het theater

with one comment

heerottoZondag ging in Amersfoort een voorstelling over Boer Boris in premiere. Theatergroep Heer Otto bedacht een verhaal rond het boertje en zijn zusje Sam en speelde dat voor een volle zaal. Ik was er ook bij (was achterin gaan zitten, vandaar de wat wazige foto) en heb me prima geamuseerd. Er zitten leuke vondsten in het programma, zoals de wortels die uit een houten kist getrokken worden en de lopende band met melkflessen, en er wordt volop gezongen. Kijk hier voor de speellijst! Let op, want de data staan niet chronologisch; voor zover ik heb kunnen zien zijn de volgende voorstellingen op 2 en 17 april en 10 mei in respectievelijk Rotterdam, Rotterdam en Utrecht.

Intussen doet de nieuwste Boer Boris – Boer Boris en de eieren – het goed! Hier is weer een leuke bespreking van het boek. Dit maal op Read Stay Love, door JudithM:

‘Ik moet het toegeven: als je je bezighoudt met kinderboeken en er komt een nieuw boek uit in je favoriete reeks, dan kan je je nog moeilijk objectief recensent noemen.
Daarom: een lofprijzing voor de nieuwe boer Boris! Dit keer zijn de kippen van boer Boris helemaal in paasstemming. Ze hebben gekleurde eitjes gelegd in plaats van de doorsnee exemplaren. Boer Boris gaat de eitjes verstoppen – maar dan werkt de tractor niet meer! O jee! Wat zou Boris nu doen?
Dit boekje is een schot in de roos voor iedere kleuter. Niet alleen voelt de kaft van het boek lekker zacht aan, de tekeningen zijn ook geweldig (er gebeurt overal wel iets!) en het verhaal op rijm werkt. Mijn testpubliek kent de eerdere boeken van boer Boris, dus ik was zeer benieuwd naar de reactie. Dit boekje werd niet volledig onverwacht onmiddellijk met stip op één gezet.
Kortom: een superleuk, interactief boekje mét verrassing: een stickervel om zelf de mooiste Boer Boris-paaseieren te maken. U heeft nog twee weken tot Pasen! Heb ik u overtuigd?’

Written by Ted

15 maart 2016 bij 09:22

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Boer Boris en de eieren brengt me even terug naar 22 maart 2015 met Boer Boris op lammetjesdag in Hijken Ted.

    Wout

    15 maart 2016 at 15:45


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: