tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Geen korte rokjes in Nieuw-West

leave a comment »

large-124Mijn oog viel op een bericht op internet: in De Telegraaf zou een bericht hebben gestaan van Richard van der Crommert:

‘Het baliepersoneel van stadsdeel Nieuw-West in Amsterdam mag niet meer in korte rokjes en knielaarzen op het werk verschijnen. Personeel van de afdeling burgerzaken, waar paspoorten en dergelijke kunnen worden afgehaald, is in een interne mail tot de orde geroepen door de manager.
De ondernemingsraad van de gemeente Amsterdam kreeg over het schrijven klachten binnen van werknemers. „Wij hebben een interne brief doorgestuurd gekregen, geschreven door een leidinggevende, met de tekst: ’Dames, het is de allerlaatste keer dat ik jullie waarschuw. Rokjes mogen niet meer boven de knie en ook knielaarzen mogen niet meer. De volgende keer stuur ik jullie niet meer naar de winkel, maar direct naar huis’”, aldus een zegsman.’

Ik dacht dat het een grapje was of een uit zijn verband getrokken bericht om op te ruien, maar het was vanochtend op het radionieuws, dus het zal wel serieus zijn. Ik merkte bij mezelf meteen een opstapeling van vooroordelen: Nieuw West, daar wonen veel mensen uit islamitische gebieden, dus die maatregel zal wel zijn opgelegd door iemand die moslim is of vóór mensen die moslim zijn. Dat staat helemaal nergens in het bericht, maar die conclusie trok ik toch. Het kan toch ook best zijn dat die manager een oudere witte mevrouw is die bang is dat werkneemsters met korte rokjes blaasontsteking krijgen?

Written by Ted

16 maart 2016 bij 08:19

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: