tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Meer geld naar defensie of meer geld naar onderwijs?

with 3 comments

bomMet ontzetting zie je de dingen gebeuren: jonge mannen die zichzelf opblazen omdat ze denken dat als ze dat doen, en ze nemen maar genoeg andere mensen mee de dood in, ze daarvoor beloond zullen worden door God met een plaats in het paradijs. Het is onbegrijpelijk hoe het kan dat het onderwijs dat die jongeren genoten moeten hebben, geen vat op ze heeft gekregen, en dat ze hun leermeesters zien in geloofsgenoten die – zelf niet bereid om te sterven voor hun geloof – getraind zijn om hen over te halen om een levende bom te worden.

Er wordt alom geroepen om meer wapens en tegengeweld, en er moet meer geld naar controle en defensie!
Ik heb de wijsheid niet in pacht, maar geld uitgeven om de boel af te breken kan nooit zo goed besteed zijn als geld dat opgaat aan iets opbouwends.

Er moet meer geld naar onderwijs! We moeten de jeugd leren zelfstandig te denken, zodat jongeren niet vallen voor geloofs-charlatans. We moeten niet accepteren dat jongeren van school gaan, omdat ze er geen zin in hebben, op het moment dat het van de leerplicht mag. Omdat ze de illusie hebben dat ze geen school nodig hebben om allemaal rapper of voetballer te worden. We moeten trachten jongeren op school te houden, zodat ze niet van het pad af raken en in de gevangenis belanden. We moeten niet proberen om kinderen te passen in bestaande schoolsystemen als duidelijk is dat op die manier te veel jonge mensen tussen wal en schip belanden, maar ervoor zorgen dat er voor elk kind passend onderwijs is. Dáár moet het geld naartoe, naar onderwijs, kunst & cultuur. Niet naar onze bommen voor hun en hun bomgordels voor ons.

Written by Ted

23 maart 2016 bij 07:05

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Thank You!
  Love You

  beatrijs

  23 maart 2016 at 11:22

 2. Het is jammer dat men in Nederland zo narrowminded is geworden dat vreemde talen worden weggesaneerd en buitenlandse tv zenders daardoor steeds slechter bekeken worden, anders zou menig Nederlander veel kunnen opsteken van dagelijkse talkshows als die van Markus Lanz, op het Duitse ZDF kanaal. Zeldzaam hoge kwaliteit in de vorm van een uitstekend voorbereide moderator, interessante gasten die écht iets te vertellen hebben en daarvoor ook ruimschoots de tijd krijgen, inspringend op de actualiteit, geëngageerd publiek en met een erudiete uitleg van de oorzaken van bijv. de recente terroristische aanslagen en de vluchtelingenproblematiek. Zelfs de BBC heeft hier het nakijken. En het is zeker niet het enige Duitse ‘praatprogramma’ van niveau. Ik noem een May Britt Illner e.a.

  bierkenz

  23 maart 2016 at 11:38

 3. Doet me denken aan delen van jouw Annie M.G.Schmidt lezing. Krachtige woorden en ik hoop dat je gehoord wordt!!!

  booxalivedotnl

  24 maart 2016 at 01:38


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: