tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Gezichten die we kennen

with 2 comments

nobelprijswinnaarIedereen die bekend wil worden weet inmiddels wel hoe het moet. Je kunt excelleren in sport en dan kom je op het journaal. Als je daar het talent niet voor hebt, kun je wel iets goeds proberen te doen, zoals iets nuttigs uitvinden of een mooi schilderij maken, maar daar hebben de media niet zo veel belangstelling voor. Dan kun je beter Holland’s got Talent winnen, want dat is sowieso op tv. Maar daar moet je ook talent voor hebben en talent moet je meestal ontwikkelen en daar heeft niet iedereen zin in. Nee, als je er zeker van wilt zijn dat de media op zijn kop staan en zich verdringen om aandacht aan je te besteden, moet je met een halfautomatisch geweer een nachtclub inlopen en mensen om je heen overhoop schieten. Of je gaat naar Parijs en schiet de redactie van een tijdschrift dood of mensen die bij een popconcert aanwezig zijn of in een restaurant zitten. Of je laat bommen ontploffen op een vliegveld in Brussel of in de metro aldaar. Of je onthoofdt iemand of je onteert je voorouders door alles wat zij aan cultureel erfgoed hebben opgebouwd te verwoesten.

Vroeger kwam je op tv als je iets goeds gedaan had. Tegenwoordig kom je op tv als je iets slechts gedaan hebt. Het gezicht van aanslagplegers staan in ons geheugen gegrift, maar hoe Nobelprijswinnaars eruitzien weten we niet.

(Op de foto: geen zelfmoordterrorist maar Andre Geim, de Nederlands-Britse winnaar van de Nobelprijs 2010 voor natuurkunde)

 

Written by Ted

15 juni 2016 bij 07:13

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Een grote kern van waarheid, maar gelukkig staan er in de media nog genoeg mensen die wel echt talent hebben, echt iets gepresteerd hebben en wel om positieve daden aandacht krijgen. OP sommige dagen moet je er inderdaad even naar zoeken.

    Frans

    15 juni 2016 at 07:44

  2. Hm, ik chargeerde niet echt, vind ik.

    Ted

    15 juni 2016 at 08:05


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: