tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

De Lemniscaatkrant komt terug

leave a comment »

Lemniscaatkrant-1Uitgeverij Lemniscaat komt met heuglijk nieuws:

‘Jarenlang was de Lemniscaatkrant dé Nederlandse boekenkrant voor en door jongeren, tot het blad in 2011 ophield te bestaan. In 2017, dertig jaar na de verschijning van het eerste nummer, komt de krant op veler verzoek terug.

De Lemniscaatkrant verscheen voor het eerst in het voorjaar van 1987. Met ondersteuning van de medewerkers van uitgeverij Lemniscaat maakten negen jongeren samen een boekenkrant vol interviews, boekennieuws, recensies, kortingsbonnen, wedstrijden, puzzels – en alle andere dingen die kinderen over boeken willen lezen.

De krant werd een succes en het plezier waarmee de jongerenredactie eraan werkte, spatte ieder nummer opnieuw van de pagina’s. Vijfentwintig jaar lang plofte de krant vier keer per jaar op de deurmat van duizenden tevreden lezers, en de redactie bleek een journalistieke kweekvijver: onder andere Bas Maliepaard (o.a. Trouw), Thomas de Veen (nrc Handelsblad), Joukje Akveld (o.a. Het Parool) en Arman Avsaroglu (NOS Studio Sport) zetten er hun eerste schreden in de journalistiek.

Toch hield de krant in 2011 op te bestaan. Na de verschijning van het honderdste nummer besloot uitgeverij Lemniscaat dat het tijd was voor iets nieuws. Nu, vijf jaar later, komt de uitgeverij terug op dat besluit. ‘Want er is gewoon niets leuker dan de Lemniscaatkrant,’ licht uitgever Jean Christophe Boele van Hensbroek toe.

Daarom komt de Lemniscaatkrant terug! Met een nieuwe redactie, nieuwe rubrieken en in een nieuw jasje, maar nog altijd vanuit het vertrouwde uitgangspunt: boekennieuws voor jongeren, dóór jongeren.

Tijdens de zomermaanden stelt uitgeverij Lemniscaat via een zoektocht op sociale media (https://www.facebook.com/uitgeverijLemniscaat/) een nieuwe jongerenredactie samen. Vanaf september zal die redactie gaan werken aan een nulnummer, dat in januari 2017 verschijnt.

Neem voor meer informatie contact op met Anke Roelen, marketing en publiciteit Lemniscaat, anke@lemniscaat.nl.’

Written by Ted

8 juli 2016 bij 13:48

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: