tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

“Je hebt gefaald, Dafne! Je stelde teleur, Ranomi!”

with 6 comments

van-rouwendaal-twijfelt-nog-teamwedstrijd-open-waterOp het radiojournaal zegt de omroepster naar aanleiding van de gouden medaille van Sharon van Rouwendaal dat het de eerste medaille is voor het zwemmen, omdat favorieten als Ranomi Kromodiwjojo teleurstelden. Een mannelijke presentator hoorde ik over Dafne Schippers zeggen dat ze faalde. Het laat goed zien waarom ik niet zo van sport houd. In mijn ogen faalde Schippers niet en stelde Kromowidjojo helemaal niet teleur. Dat ze geen medaille wonnen doet niets af aan hun sportieve prestatie, maar de commentatoren vinden van wel. Geen medaille? Dan is je inspanning zinloos geweest en heb je het Nederlandse volk, dat je toch zo ingespannen heeft aangemoedigd en er zelfs om vier uur voor uit zijn bed is gekomen, vreselijk laten zitten.

De rechter is precies op die lijn gaan zitten bij het oordeel over Yuri van Gelder. De turner heeft zich door een nacht doorzakken, alcoholgebruik, het negeren van afspraken met zijn coach en het missen van een training beslist niet gedragen als topsporter, zegt de rechter.

“Het lijdt weinig twijfel dat Van Gelder ervan op de hoogte had kunnen en behoren te zijn dat er op zondagochtend om 9.30 uur een training was en dat hij daar werd verwacht. De coach heeft hem dat de avond tevoren speciaal in niet mis te verstane bewoordingen geappt”, schrijft de rechter. En met het ongeoorloofd missen van die training rechtvaardigt de rechter dat het naar huis sturen terecht was. Je vraagt je af wat deze rechter doet met verdachten die hij schuldig acht aan het veroorzaken van een auto-ongeluk onder invloed van alcohol. Marteling en dan de dood door vierendeling, denk ik.

Het is een merkwaardig soort wreedheid waarmee topsporters worden geconfronteerd: bejubeld als ze winnen, verguisd als ze verliezen.

Written by Ted

15 augustus 2016 bij 21:55

Geplaatst in Diversen

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Wat heb je weer gelijk Ted!!!

  Ineke

  15 augustus 2016 at 22:15

 2. Geheel mee eens!

  Selma Noort

  16 augustus 2016 at 09:00

 3. Je haalt me de woorden uit de mond.

  beaunino

  16 augustus 2016 at 09:12

 4. De druk op ‘favorieten’ lijkt me te goed. ‘Outsiders’ winnen goud, omdat ze enkel zichzelf ‘teleurstellen’ als ze dat niet doen.
  Je krijgt zo roeiers die ‘teleurgesteld’ blijken met een bronzen plak. Ze moesten zich wat schamen. Inleveren en verplicht alle onderdelen op de Paralympics gaan zien, zou ik zo zeggen.
  De druk van de media blijkt erg groot. Dat interview met Ranomi na haar 50-m race krijgt een dikke duim omlaag vind ik.
  Waar in vredesnaam is eigenlijk de olympische gedachte gebleven?

  muisluijten

  16 augustus 2016 at 09:57

 5. Geweldig zo als je dit zegt Ted. Ik snap werkelijk niet hoe een commentator of journalist zulke woorden lopen te roepen of op te schrijven Dat blijkt van of weinig respect en laag niveau bedankt Ted en veel succes

  Cor van de Vossenberg

  16 augustus 2016 at 13:29

 6. Zeikerds, ongelooflijke zeikerds. Waarom gefaald als iemand anders net een seconde of wat of minder sneller is? Dit soort omroepsters stellen teleur, die falen in hun beroep. En wie weet waarin ze nog meer falen. Dit soort tuig komen we steeds meer tegen. Mensen die niets begrijpen van sportieve prestaties

  james

  16 augustus 2016 at 15:38


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: