tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

‘Ventje zoekt een vriendje’ is uit, maar nog niet gepresenteerd!

with 4 comments

Ventje-omslag-WEBMaandag 26 september wordt Ventje zoekt een vriendje van Ingrid en Dieter Schubert & mij gepresenteerd in zaal Tz 3 van het Tiasgebouw van de Universiteit van Tilburg tijdens het begin van de Master Jeugdliteratuur. De inloop is vanaf 15.00 uur, de start is om 15.30 uur en iedereen is welkom.

Ingrid, Dieter en ik vertellen over 35 jaar kinderboekenmaken, sinds we afstudeerden aan de Gerrit Rietveld kunstacademie in 1980, en over de totstandkoming van Ventje.

Het boek is sinds gisteren verkrijgbaar en er zijn al een paar fijne besprekingen:

Circusdirecteur en andere gedichten voor kinderen van Diet Groothuis: ‘Eenzaam jongetje met houten zwaard en een omgekeerd vergiet op zijn hoofd zoekt stad en land af naar een vriendje. Als hij hem eindelijk gevonden heeft doet eerst zijn moeder moeilijk, komt er een kaper op de kust en moet hij hem uiteindelijk laten gaan.
Een wonderschoon prentenboek met een verdrietige ondertoon maken, zoiets kun je aan Ted van Lieshout overlaten. Is dit boek begonnen met de teksten of met de tekeningen? is de vraag die zich opdringt. Het kan allebei, en moet voor degene die als laatste kwam geen eenvoudige opgave zijn geweest.
Het resultaat mag er zijn, een gelukkige mix van intelligente, sterke teksten en krachtige, soms bijna mythische beelden waarbij veel te glimlachen valt.
En net als je denkt dat het verhaal héél droevig eindigt komt er nog een twist in het verhaal. IJzersterk. Voor kinderen én voorlezers.’

Blijeboekenwurm: ‘Ted van Lieshout schreef in dansend rijm het verhaal van Ventje, een jongetje dat verlangt naar een vriendje. Maar als hij er een vindt, mag dat vriendje van zijn moeder het huis niet in. Het is ook wel wat onhandig, zo’n reus.
Ventje probeert om zijn vriendje te verstoppen, maar dat valt niet mee. De reus moet toch naar buiten. En oeps, er komt nog een reus aan, want die zoekt zijn vriend. Is ventje nu zijn nieuwe vriend kwijt?
Wat een prachtig boek. Ingrid en Dieter Schubert hebben mooie tekeningen bij het verhaal gemaakt. Lekker samen lezen en plaatjes kijken. Geweldig, dit boek zal niet vervelen bij kinderen.’

Written by Ted

20 september 2016 bij 07:13

Geplaatst in Diversen

4 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. “klinkt leuk mam. en ik heb nog twéé boekenbonnen”. groetjes van Jannefien

  beatrijs

  20 september 2016 at 07:51

 2. Ik denk dat Jannefien iets te groot is voor dit boek.

  Ted

  20 september 2016 at 07:55

  • ik: ” Ted denkt dat jij te groot bent voor het boek.”
   Jannefien lacht nadenkend “snap je het dan niet, mam,dan is het boek te klein! “

   Beatrijs

   20 september 2016 at 08:11

   • ” maar het is niet erg. Ted weet niet dat ik bijna het meest van voorlezen hou. ook niet dat ik graag voorlees aan de kleinere kindjes in de buurt. en dat zij daar ook van houden.”

    beatrijs

    20 september 2016 at 09:08


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: