tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Inschrijving voor beste kinderlied geopend

leave a comment »

willemwilminkprijs logoDe inschrijvingstermijn voor de vierde editie van de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied is geopend. Componisten, tekstschrijvers en producenten kunnen tot 1 december 2016 hun bijdrage insturen. De uitreiking is op 11 februari 2017 in theater Kleine Willem in Enschede. De nominaties worden medio januari bekend gemaakt.

De prijs bestaat uit een kunstwerk, vervaardigd door de kunstenaar Helga Kock am Brink en een geldbedrag van € 5000,–. Hiervan is € 3000,– voor de tekstschrijver, componist en uitvoerend artiest ontvangen elk € 1000,–. Alle oorspronkelijk in het Nederlands geschreven kinderliedjes die niet ouder zijn dan twee jaar kunnen meedingen naar de onderscheiding. Ze moeten in dus in de periode 2014-2016 voor het eerst zijn uitgekomen op Cd of dvd of voor het eerst ten gehore zijn gebracht in het theater of op tv. Er is een uitzondering gemaakt voor jonge, aankomende tekstschrijvers en componisten; kijk voor de voorwaarden op www.willemwilmink.nu.

Deelnemers kunnen hun inzendingen sturen naar Wilminktheater, t.a.v. Trudie Lucardie,  Wenninkgaarde 40-42, 7511 PH Enschede.

Een vakjury, bestaande uit Koos Meinderts, Floortje Schoevaart, Annemarie Wenzel, Fay Lovsky en Trudie Lucardie, beoordeelt de inzendingen.

De Willem Wilminkprijs is een initiatief van het Wilminktheater en Muziekcentrum Enschede en wordt mede mogelijk gemaakt door Buma Cultuur, de gemeente Enschede en Enschede Promotie.

Written by Ted

23 september 2016 bij 08:11

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: