tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

SSS vol vertrouwen de toekomst in

with one comment

beeldmerk_sss_kleinHet Ministerie van OCW heeft besloten Schrijvers School Samenleving subsidie te verlenen. De organisatie dient wel een aangepast beleidsplan in te dienen bij OCW voor 1 november 2016. Directeur Anne Zeegers: “We zien deze beslissing van OCW als blijk van vertrouwen in onze organisatie”.

Afgelopen mei heeft de Raad voor Cultuur een negatief advies uitgebracht aan het ministerie over de subsidieaanvraag van Schrijvers School Samenleving (SSS). De kritiek van de Raad richtte zich met name op het gevoerde beleid van SSS.

Zeegers: ‘In onze organisatie wordt hard gewerkt aan alle vernieuwingen. En terwijl er grondig wordt verbouwd, moet de winkel wel open blijven. Ook onze toekomstplannen hebben meer tijd gehad om te rijpen. Van deze ontwikkelingen is OCW goed op de hoogte’.

Aan de subsidieverlening worden nog wel eisen gesteld. De Raad voor Cultuur heeft immers serieuze kritiek geuit. De verplichting om een nieuw plan in te dienen volgens het advies van Raad blijft staan. Over dat plan adviseert de Raad voor Cultuur aan het eind van het jaar. Daarop besluit OCW of SSS haar subsidie kan behouden.

De afgelopen maanden hebben auteurs en organisatoren massaal hun steun betuigt aan SSS. Directeur Anne Zeegers is blij met deze steun, want dit geeft aan dat volgens hen de taak als bemiddelaar bij schrijversoptredens in het onderwijs, in boekwinkels en bibliotheken, op festivals of bij andere cultureel-maatschappelijke organisaties zorgvuldig wordt uitgevoerd.

Bron: http://www.sss.nl/index.asp?anongbr=first

Written by Ted

27 september 2016 bij 11:46

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Goed nieuws!

    Iris Boter (@IrisBoter)

    27 september 2016 at 16:41


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: