tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Kinderboekentwaalfdaagse voorbij

leave a comment »

img_5391Hèhè, de Kinderboekenweek, die eigenlijk de Kinderboekentwaalfdaagse zou moeten heten, is voorbij. Met een bliksembezoek ertussendoor aan Hamburg – in het kader van het eregastschap van Nederland en Vlaanderen op de Boekenbeurs van Frankfurt die dinsdag van start gaat – was het een tocht kriskras door Nederland, de meeste keren samen met Philip Hopman en onze acht Boer Borisboeken.

Eén hoogtepunt kan ik niet noemen; het waren er domweg te veel. Ik denk onder meer aan ons optreden voor de Kinderuniversiteit in Vleuten, de tocht met de oude feesttram door Den Haag en ons optreden aldaar bij boekhandel Paagman, ons optreden te midden van strobalen in Goes en als afsluiter in Delft een goedbezocht optreden bij boekhandel Huyser, alwaar we misschien wel onze grootste fan troffen, de driejarige Jim. Hij was er als allereerste, samen met zijn ouders, en hij ging zo ongeveer als laatste weg. Hij was de enige die alle figuren uit Boer Boris uit zijn hoofd kende en op elke vraag wist hij het antwoord. Fan-tas-tisch. Hij genoot van ons optreden en wij genoten van hem, en van alle andere kinderen die de afgelopen twaalf dagen naar ons zijn komen kijken en luisteren.

Bij het afscheid had Huyser nog een verrassing voor ons in petto. We kregen geen bloemetjes mee naar huis of een fles wijn, maar ons eigen boek in chocolade! Boven en onder zie je op twee fotootjes de voorkant en óók de achterkant, met bovenop bonbons! Wat een geweldig idee en wat een prachtig geschenk! – De bonbons eet ik op, het boek gaat de vitrinekast in!

Is het werk nu gedaan en kunnen we achteroverleunen? Neen! Dinsdagochtend worden we om negen uur op het Centraal Station van Amsterdam verwacht, want dan gaat een deel van de 73 schrijvers die op de boekenbeurs van Frankfurt worden verwacht met de trein naar Duitsland.

img_5392

 

Written by Ted

16 oktober 2016 bij 22:27

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: