tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Boekenleeuw voor Koos Meinderts

leave a comment »

koosDe Boekenleeuw, de prijs voor het beste Nederlandstalige kinder- en jeugdboek, gaat dit jaar naar Koos Meinderts voor zijn boek “De Zee zien”. Kitty Crowther krijgt de Boekenpauw voor het mooist geïllustreerde werk “Mama Medusa”. Dat werd vanavond bekendgemaakt op de Boekenbeurs in Antwerpen. Voor het eerst werd de wedstrijd voor de Boekenleeuw opengesteld voor Nederlanders. Meteen werden ook enkel noorderburen genomineerd. Het was Koos Meinderts die het van zijn drie landgenoten haalde voor het boek “De zee zien”, waarin wordt beschreven hoe het hoofdpersonage Jan van een schoorsteenpijp valt en sterft.
“Wie zonder veel opsmuk een verhaal kan schrijven dat de lezer bij de strot grijpt en dat nog lang nazindert, verdient de Boekenleeuw te winnen”, oordeelde de jury.
De Boekenpauw ging dit jaar naar Kitty Crowther voor haar werk “Mama Medusa”, over een moeder die haar kind leert loslaten.
“Crowther bezit de gave om een universeel thema uitermate authentiek te benaderen. De winnaar weet een uniek, licht bevreemdend samenspel van magie en realiteit te brengen, wat betovert”, luidde de commentaar over het litteraire werk.
Beide winnaars ontvangen een geldprijs van 2.500 euro en een trofee.

Bron: Metro

Written by Ted

6 november 2016 bij 21:40

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: