tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

NRC recensies van kinderboeken nu vooral online

leave a comment »

Thomas de Veen laat weten: ‘Vanaf vandaag bespreekt NRC weer iedere week een kinderboek! Die recensie zal telkens te vinden zijn op de plek waar iedereen hem kan vinden: online, op de site van NRC Boeken.

Omdat de ruimte voor kinderboekrecensies zich de laatste jaren toch al steeds meer naar internet verplaatst, zet NRC dáár met overtuiging en enthousiasme zijn kwaliteitskritiek voor de jeugdliteratuur voort. Dat betekent overigens niet dat de kinderboekrecensie uit de krant verdwijnt, maar aandacht met regelmaat was door ruimtegebrek al een poosje niet meer mogelijk. Online is er wél de ruimte om de belangrijke nieuwe verschijningen bij te houden en om de kinderliteratuur zo de kritiek te geven die het verdient, aan het publiek dat erin geïnteresseerd is.

Iedere donderdagmiddag leg ik vanaf nu, in afwisseling met mijn vaste collegarecensent Mirjam Noorduijn, het belangrijkste boek van het moment langs de jeugdliteraire meetlat – of dat nu een knap prentenboek, een bijzonder voorleesboek, een vrolijk kinderboek, een fijne dichtbundel, een literair jeugdboek of spannende YA-roman is. We zullen aanraden wat goed en mooi is én streng zijn als dat nodig is, want we leggen de lat hoog en zijn eerlijk, zoals onze lezers van NRC gewend zijn, en ook mogen verwachten.

We trappen deze week af met Arme Rijk, het nieuwe boek van Gouden Griffel-winnend duo Bette Westera en Sylvia Weve. Zie hier: https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/22/bette-westera-dicht-arme-rijk-telkens-naar-bekend-terrein-toe-5895235-a1537948

Volgende week donderdag de volgende – aan kerstvakantie doen we niet. Houd https://www.nrc.nl/index/boeken/ en onze sociale media in de gaten.’

Als je wilt: vertel het door!

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=10158051521525245&id=502555244&pnref=story

Written by Ted

23 december 2016 bij 01:22

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: