tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Bijeenkomst ‘Lees je beter’ in Letterenhuis op 11 januari!

leave a comment »

image003Ik heb op 23 november al wat verteld over een project waar ik me voor inzet: Lees je beter. Het is een online-register dat je kunt raadplegen als je een kinder- of jeugdboek zoekt over een bepaalde aandoening. Lees hier wat het project precies inhoudt.

Op 11 januari vindt er in de bibliotheek van het Letterenhuis in Amsterdam een bijeenkomst plaats voor genodigden. We gaan dan aan mensen die de afgelopen tijd betrokken zijn geweest bij het project vertellen wat de stand van zaken is rond Lees je beter, en we stellen de website voor die later in januari online gaat.

Op die dag zullen er ook filmpjes gemaakt worden voor op de website, van mensen die een nonfictie-boek aanprijzen. We noemen die filmpjes testimonials: professionals vertellen in minder dan een minuut waarom een leesboek of gedicht over een aandoening zo bijzonder is.

Ben je zelf iemand die een “professional” genoemd kan worden, bijvoorbeeld omdat je arts, verpleegkundige of hulpverlener bent, omdat je een ziek kind bent/was, de ouder of verzorger van een ziek kind, de nabestaande van een patiënt, de auteur van een boek over een specifieke kwaal, over rouwverwerking, over het ziekenhuis, enzovoort, dan zouden we dat graag willen horen. Vanwege de vakantie is dat het handigst op dit weblog of op Facebook, of in een mailtje rechtstreeks naar mij: ted(at)tedvanlieshout(punt)info. Afhankelijk van de aard van de testimonial zullen we aanvullend uitnodigen.

Je bent nu al van harte welkom om boeken (moeten verkrijgbaar zijn in de bibliotheek en/of de reguliere boekhandel) aan te melden op leesjebeter.nl. Let op: de website ziet er nu nog compleet anders uit dan in januari!

Wil je iets anders kwijt aan ons, stuur dan een mail naar info@leesjebeter.nl.

We hebben grote moeite om kinderen te vinden die willen vertellen over een leesboek waar ze baat bij hebben gehad, omdat er aan zo ongeveer iedereen (ziekenhuis, verzorgers, ouders) toestemming moet worden gevraagd. Weet jij een kind dat een testimonial af zou willen en mogen leggen, laat het ons dan weten!

Tip ons als je iets weet dat Lees je beter verder zou kunnen helpen!

Written by Ted

28 december 2016 bij 07:02

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: