tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Goed stuk van Tanja de Jonge in NRC

with 2 comments

tanja-de-jonge

Written by Ted

20 januari 2017 bij 17:02

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Jarenlang waren mijn eigenzinnige boeken aanwezig in bibliotheken en werden regelmatig gelezen omdat de bieb kisten vol van mijn boeken op scholen bezorgde waarna ik kwam vertellen.
  Nu worden mijn boeken in Belië en op Guadeloupe en Sint Maarten uitgegeven en gelezen. In Belgiè omdat daar enerzijds De Eenhoorn is die nog echt een uitgever van het oude stempel is, niet geterroriseerd door aandeelhouders die willen verdienen. En anderzijds bij Abimo, een ´makkelijke´ en populaire maar ook integere uitgever. Op dit moment komen mijn inkomsten van Lira hoofdzakelijk van De kippetjes en De boekids van Abimo. De kippetjes een bewerkingen vanuit het Frans in het Nederlands en de Boekids een serie met meerdere auteurs, een format waarbinnen je als auteur moet-mag schrijven. Beide soorten zijn geliefd bij o. a. jongens.
  Op Guadeloupe en St Maarten zijn mijn boeken niet speciaal spannend maar wel heel dicht op de huid van het dagelijks leven geschreven en daardoor geïnspireerd. En met name jongens met lees-allergie zijn zeer enthousiast over die boeken en verbazen hun meester of juf met het feit dat ze vrijwillig de boeken thuis lezen. helemaal tot de laatste blz wat ze zelf de volgende dat trots melden bij hun leerkracht met de woorden. Dit is een mooi boek.

  thea dubelaar

  22 januari 2017 at 22:34

 2. 🙂

  Ted

  24 januari 2017 at 08:08


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: