tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Tromgeroffel… leesjebeter.nl nu online!

with 6 comments

ljb-logo-met-pleisterWEB

Na jaren van voorbereiding kan ik met ontzettend veel trots aankondigen dat leesjebeter.nl vandaag eindelijk online is. Ik hoop van ganser harte dat iedereen die dit leest en het project een warm hart toedraagt, zijn of haar omgeving wil informeren over Lees je beter! Als zo veel mogelijk mensen bijdragen aan de verdere ontwikkeling van Lees je beter, bijvoorbeeld door titels aan te dragen en door te reageren, groeit Lees je beter uit tot een bijzondere service.

Amsterdam, maandag 13 maart 2017

Persbericht

Nieuwe website Lees je beter helpt zieke kinderen en hun verzorgers

Vandaag, op 13 maart 2017, wordt Lees je beter gelanceerd, een online zoekregister voor iedereen die zich middels kinder- en jeugdboeken beter wil kunnen inleven in een kind dat ziek is. De website is een idee van auteur en illustrator Ted van Lieshout en kinderneuroloog Irina Snoeck, die hopen dat het initiatief ertoe zal bijdragen dat zieke kinderen zich (een beetje) beter gaan voelen.

“Als je ziek bent kun je er op internet informatie over vinden. Maar uitleg over hoe het is om ziek te zijn, vind je niet zo makkelijk. Daarvoor kun je terecht bij leesboeken. Lezen over iemand met dezelfde aandoening kan niet alleen jou meer inzicht geven, maar ook de mensen om je heen: je broer, je moeder, je leraar oma, je dokter, je verpleegkundige, iedereen. Lees je beter helpt je bij het zoeken naar het juiste boek,” aldus Ted van Lieshout.

Lees je beter bevat op dit moment al bijna 200 boektitels. Het register is doorzoekbaar op ziekte of aandoening, maar ook op algemene zoektermen als auteur, leeftijd en titel. Er is onderscheid gemaakt in drie hoofdcategorieën: “Omgaan met ziekte/aandoening”, “Omgaan met dood/verlies” en “Ziekenhuis en dokter”. Bezoekers kunnen de boeken waarderen met een like (in de vorm van een pleister) en een reactie achterlaten. Ook kunnen zij – en daar hoopt leesjebeter.nl op – nieuwe titels voor het register aandragen.

Een aantal experts vertelt in een filmpje op Lees je beter waarom het een goed idee is om boeken over ziek zijn te lezen. Zo vertelt Anna Woltz, die vorig jaar met haar ziekenhuisboek Gips de Gouden Griffel won, hoe het is om epilepsie te hebben door haar boek Alaska te lezen. Ook kinderarts Irina Snoeck raadt een aantal titels aan.

Lees je beter wordt mede mogelijk gemaakt door The Art of Impact, het Nederlands Letterenfonds, de Koninklijke Bibliotheek, de Fiep Westendorp Foundation en Stichting Lezen.

www.leesjebeter.nl

 

LJB-invulschermWEB

Written by Ted

13 maart 2017 bij 10:59

Geplaatst in Diversen

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. wauw!

  Beatrijs

  13 maart 2017 at 11:03

 2. Hoe kan ik via de site een boek aanmelden?

  Ingrid

  13 maart 2017 at 11:16

 3. Doorgestuurd naar Jean et Alleman. Wat een berg boeken staan er al op. Super.

  Co

  13 maart 2017 at 11:19

 4. Even naar onderen scrollen, Ingrid. Daar staat een venster waar je boeken aan kunt dragen.

  Ted

  13 maart 2017 at 11:28

 5. Wat een goed initiatief!

  Marjon

  14 maart 2017 at 17:48

 6. Wat een prachtig initiatief!

  Ellis van Atten

  14 maart 2017 at 19:44


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: