tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Wo bleibt das Meer?

with one comment

wobleibtdasmeer--WEBEindelijk is-ie binnen: een bloemlezing van mijn gedichten in het Duits onder de titel Wo bleibt das Meer? De gedichten zijn prachtig vertaald door Rolf Erdorf en geïllustreerd door Brigitte Püls. De kleine, sympathieke uitgeverij Rieder Verlag in München heeft het aangedurfd om opnieuw gedichten van mij uit te geven; eerder brachten ze Sehr kleine Liebe in de boekhandel. Rieder bestaat uit Susanna Rieder en haar broer Johannes, twee superenthousiaste liefhebbers van betere boeken, en gelukkig vallen die van mij bij het duo in de smaak. Vorig jaar gaven ze Doodgewoon van Bette Westra en Sylvia Weve uit, ook al zo gedurfd! Nu hopen dat er belangstelling is voor hun uitgaven, want anders ebt de belangstelling voor Nederlandse kinder- en jeugdpoëzie weer weg, en dat zou zonde zijn.

Wie het plaatje een beetje raar vindt: je ziet rechts vaag een vissenkop; op het boek is dat spotvernis, dus dan zie je het duidelijker.

Written by Ted

29 maart 2017 bij 15:41

Geplaatst in Diversen

Eén reactie

Subscribe to comments with RSS.

  1. Kun je niet even een klein stukje van zo’n gedicht laten lezen? ’t Lijkt me prachtig met zo’n weemoedige titel die je ogenblikkelijk naar zee doet hollen om te kijken of ’t er nog wel deint en bruist.

    Co

    29 maart 2017 at 16:55


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: