tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Jan Van Coillie gaat met emeritaat

with 2 comments

CoillieJanVanVan 18 tot 20 oktober 2017 organiseren de KU Leuven en de Universiteit Antwerpen gezamenlijk een congres over jeugdliteratuur en vertaalwetenschap.  Het congres vindt plaats ter gelegenheid van het emeritaat Jan Van Coillie, je zou kunnen zeggen dé professor in de kinder- en jeugdpoëzie van Nederland en Vlaanderen.

Op 18 oktober wordt het congres officieel geopend met een publiekslezing door Jan Van Coillie, in het Engels. Die openingslezing is meteen zijn afscheidscollege.

Je bent van harte uitgenodigd om die lezing en de aansluitende receptie bij te wonen. Het is wel erg belangrijk dat je je registreert via de website, zodat men kan beslissen welke zaal nodig is en hoeveel drank er moet worden ingeslagen. De lezing is gratis. De titel luidt: “Diversity can save the world. Children’s literature, translation and images of childhood”.

Hopelijk vertrekt Van Coillie niet helemáál, want hij is pas zestig, dus hopelijk blijft hij zich met de kinder- en jeugdpoëzie bezighouden en gaat hij niet tuinieren of pottenbakken. Althans niet uitsluitend.

Je kunt informatie vinden op de website.

Written by Ted

24 juli 2017 bij 07:21

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. […] uit. Eén van de artikelen is geschreven door Jan Van Coillie, die dit najaar met emeritaat gaat; daarover schreef ik een paar dagen geleden al. Andere auteurs van nummer 103 zijn onder anderen: Jessy Korshuize, Sara Van den Bossche, Eline […]

  2. Dit is op The Sausage Machine herblogd.

    janien

    4 augustus 2017 at 21:21


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: