tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn?

with 6 comments

Kek Mama_SIRE_230x298mm_plasDe campagne van Sire Laat jij jouw jongen genoeg jongen zijn? heeft stof doen opwaaien, maar ik heb er niet zo veel moeite mee. Wel vind ik dat Sire het onderliggende probleem laat liggen: het verdwijnen van mannen uit de buitenshuize opvoeding van kinderen. De laatste decennia zijn mannen die zich met kinderen bemoeien zonder dat het hun vader is, in de verdachte hoek gezet. Moeders hebben ervoor gezorgd dat in de peuteropvang zo ongeveer geen enkele man meer werkzaam is, omdat ze hun kind verhuisden naar opvang waar géén mannen werkzaam waren. Niet eens zozeer uit angst voor seksueel misbruik, maar omdat ze het ráár zijn gaan vinden dat mannen zich bemoeien met de omgang met kinderen. Ook in het kleuter- en basisonderwijs zijn mannen stilaan zo goed als verdwenen. Wij zijn door de jaren heen gaan vinden, als maatschappij, dat de opvoeding van en de omgang met kinderen een typische vrouwenaangelegenheid is geworden. Logisch dat als kinderen in hun jeugd weinig mannen tegenkomen, ze zich er ook niet goed aan kunnen spiegelen. Maar zég dat dan, in plaats van er omheen te draaien met een campagne die, tja, wat is de boodschap nou eigenlijk? Dat vrouwen meer testosteron in hun opvoeding moeten stoppen? – Ik zou zeggen: haal mannen terug het onderwijs in!

Written by Ted

27 juli 2017 bij 08:24

Geplaatst in Diversen

6 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Zijn het nu van de weeromstuit alleen moeders die voor het verdwijnen van mannen uit de peuteropvang hebben gezorgd? Om welke reden ook? Het ‘wij’ in “wij zijn gaan vinden””, een paar zinnen verder, lijkt me meer op zijn plaats.

  Margreet

  27 juli 2017 at 08:56

 2. Ik begrijp het nuanceverschil, maar ik heb toch besloten om de tekst niet aan te passen, Margreet.

  Ted

  27 juli 2017 at 09:18

 3. Seksisme alom.

  Wim

  27 juli 2017 at 12:31

 4. Meer meesters idd! En ik vind het te prijzen dat Sire dit onder de aandacht brengt. We kunnen overal wel altijd over zeuren. De ‘jongensachtige’ meisjes begrijpen heus wel dat zij ook door plassen mogen fietsen.

  Karen Van Dellen

  27 juli 2017 at 13:46

  • En wat moeten de ‘meisjesachtige’ jongens dan met deze campagne?

   Herman ter Balkt

   8 augustus 2017 at 12:41

 5. 🙂

  beatrijs

  27 juli 2017 at 21:35


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: