tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Het nieuwe seizoen

with 3 comments

asperges‘De seizoenen komen terug, de jaren niet,’ schreef Ivo de Wijs. Elk voorjaar als de eerste asperges worden aangevoerd, denk ik hetzelfde: ik heb de asperges weer gehaald! Ik bedoel: ik had het afgelopen jaar ook dood kunnen gaan en dan had ik asperges van dit jaar niet meegemaakt. Nu had ik ze al bij AH zien liggen, maar ik wilde wachten tot mijn groenteboer ze had. 15 euro per kilo waren ze en dat had ik er gewoon voor over. Ik vermoed wel dat er gesmokkeld was, want het was twee weken geleden volgens mij te koud om al asperges te hebben; ik heb gehoord dat ze tegenwoordig de grond van de aspergebedden opwarmen om de asperges op te jagen. – Inmiddels heb ik, twee weken later, alweer een kilootje of twee achter mijn kiezen.

Ik wil geen asperges in maart, laat staan in januari of oktober. Ik wil elk jaar opnieuw naar de asperges tóégroeien, genieten dat ik er nog ben en genieten dat ze er weer zijn. Datzelfde geldt voor jonge tuinboontjes. Daar kan ik ook helemaal blij van worden. Twee maanden geleden had de supermarkt aardbeien. Die moet ik niet in het verkeerde seizoen. Ik wacht wel tot mei. En ik zit me nu alweer te verkneukelen op de komst van kersen. Ik denk wel dat ik ze háál.

Written by Ted

20 april 2018 bij 12:23

Geplaatst in Diversen

3 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

 1. Ik snap je helemaal Ted. Bij ‘mijn’ adresje hangt ‘opeens’ een bord met de mededeling dat ze er weer zijn. Ze worden per stuk verkocht en het zijn cadeautjes. Net als de aardbeien die er verkocht worden. En dan is het ook nog mooi weer geworden…het geluk kan niet op!

  Angar

  20 april 2018 at 23:09

 2. Ik maak er tegenwoordig haast een ritueel van: het water waarin ik asperges kook vries ik in voor soep, de bovenkanten dien ik meteen op en van de onderkanten maak ik aspergesalade voor de rest van de week.

  Ted

  20 april 2018 at 23:20

 3. Tjaa, van die centraal verwarmde, omhoog gejaagde asperges ga ik niet kopen. Ik wacht op 14 mei. en koop de laatste op 23 juni. Voor mij niet kunstmatig het seizoen vervroegen. Oh, dat smachten.. wachten, weten wat er komt….. wit goud uit Limburg…..

  hermine van Helden

  22 april 2018 at 18:30


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: