tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Auteursrechten krijg je niet cadeau

leave a comment »

Vorige week trad ik ergens op met onder anderen Franca Treur en we gingen samen terug naar het station. Ik was te voet en zij met een OV-fiets. Ze wilde me achterop nemen, want dat had ze net gedaan – met een man achterop – maar dat vond ik niks. Ik zou niet weten waar ik kijken moest als omstanders zien dat er een dikke vent achterop zit bij een frêle meisje. Dus ik heb gefietst en Franca zat achterop. Ze woog niks.

Nu zie ik in dit filmpje hoe ze door Amsterdam fietst met die man achterop. Nu zie ik dat ik makkelijk achterop had kunnen zitten. 🙂

In het filmpje, dat sterk doet denken aan Turks Fruit en een film waarin Carice van Houten rondloopt als verpakt cadeau (ik weet niet hoe die film heet) komen nog wat andere bekende Nederlanders en auteurs even in beeld, maar geen jeugdboekenschrijver of vertaler. Geeft niet zo veel, want de boodschap komt toch niet over: schrijvers zijn leuke, vlotte, mooie mensen die door de stad fietsen en een doos tegenkomen waarin een andere schrijver zit voor te lezen, dacht ik. Maar nee, in de grote doos zat alleen een copyrightteken. Het slot is een downer, maar het filmpje is fris en leuk.

Written by Ted

23 april 2018 bij 11:36

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: