tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

BN’ers in therapie

leave a comment »

christinaMooie televisie komt soms uit onverwachte hoek. Eergisteren keek ik, haast uit sensatiezucht, naar BN’ers in therapie op RTL5. Patricia Paay en haar dochter Christina Curry op de bank bij de flinterdunne psychiater/psycholoog/therapeut Esther van Fenema, die uitstekend in staat bleek om Christina een hart onder de riem te steken en aan de slecht luisterende Patricia slechts een enkel speldenprikje uit te delen.

Het was prachtig om te zien hoe Patricia Paay (met opgespoten lippen) zich niet kan verplaatsen in haar dochter en Christina Curry (met opgespoten lippen; op deze foto nog zonder) zich wel in haar moeder. Het is het aloude wonder dat zich voordoet bij ouders en kinderen: als de ouder niet in staat is om zich als een vader of moeder te ontfermen over het kind, dan neemt het kind die rol over en ontfermt zich, op de een of andere manier, over vader en moeder.

Door Van Fenema werd een en ander fraaier rondgebreid dan het in werkelijkheid was, maar je zag aan het toegeven of de meegaandheid van de dochter: ergens is ook iets goed gegaan.

De recensent van De Volkskrant denkt er iets anders over dan ik:

https://www.volkskrant.nl/cultuur-media/tv-recensie-na-bn-ers-in-therapie-en-de-bruiloft-van-meghan-en-harry-hebben-we-met-z-n-allen-zelf-therapie-nodig~baec58e4/

Written by Ted

19 mei 2018 bij 02:30

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: