tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

The N-word

leave a comment »

Kendrick Lamar is een Amerikaanse zanger die tijdens een optreden een meisje op het toneel vraagt dat met hem mee mag zingen. Zij doet dat enthousiast, maar het publiek begint meteen negatief te reageren. Ze zingt namelijk the N-word, een woord dat 21 keer in de tekst van Lamar voorkomt, maar uit de mond van een blank meisje ervaart het publiek het als het scheldwoord dat het bedoelt te zijn. Lamar grijpt meteen in en geeft het meisje een standje: ze had dat ene woord niet mogen zeggen. Het meisje biedt onmiddellijk haar excuses aan; ze had totaal niet in de gaten dat er restricties waren aan het meezingen met Lamar.
Het filmpje is makkelijk te vinden op internet. Ik heb voor een ander filmpje gekozen, over hetzelfde optreden, omdat ik het betoog van de presentator van de ontbijtshow interessant vind.
In eerste instantie doet hij wat neerbuigend jegens het meisje (het is een ander meisje dan in beeld komt als een foto wordt getoond bij de geluidsopname die hij laat horen), maar gaandeweg legt hij tamelijk goed uit hoe het zit en aan het slot van zijn betoog zegt hij waar het op staat: als je niet wilt dat fans meezingen met elk woord dat je in je teksten gebruikt, dan moet je dat woord niet gebruiken.

Written by Ted

23 mei 2018 bij 10:49

Geplaatst in Diversen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: