tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Snir mag voorlopig blijven!

with 2 comments

Albert-en-SnirEerder heb ik bericht dat de Israëlische echtgenoot van mijn broer Albert het land uit moet omdat hij geen geldige verblijfspapieren meer heeft. Mijn broer en Snir zijn al tien jaar samen, waarvan drie jaar getrouwd, en Snir – die geen vluchteling is en altijd de nodige verblijfsvergunningen heeft gehad – heeft hier gestudeerd en Nederlands geleerd. Maar zijn laatste verblijfsvergunning bleek niet de juiste om hier te kunnen blijven en het inkomen van mijn broer werd niet riant genoeg gevonden; een rechter bepaalde daarom dat Snir vóór half juni het land moet verlaten. Meer lezen?: https://tedvanlieshout.wordpress.com/2018/05/14/mijn-zwager-moet-het-land-uit/. Op Facebook is flink gereageerd; als je die reacties wilt bekijken, moet je op mijn Facebookpagina scrollen naar 14 mei.

Hoe is het verder gegaan? Mijn broer Albert:

‘Van de afwijzing zijn wij erg geschrokken. We hadden via onze advocaat de indruk gekregen dat wij voldeden aan de Europese regels. Dat is ook juist, maar we wisten niet dat de Europese regels niet gelden voor Nederlanders en Israëliërs! Die Europese regels blijken bijvoorbeeld voor Europeanen die in Nederland wonen te gelden! Wij moeten nadrukkelijk aan de Nederlandse regels voldoen. We voelen ons verkeerd of in ieder geval onvolledig geïnformeerd door de advocaat.
Die Europese regels zijn evenwichtig en humaan. In ons individuele geval was er dan ook geen reden om ons verzoek af te wijzen.
De situatie is nu als volgt: we hebben op advies van de IND een nieuwe aanvraag gedaan en die kan Snir hier toch afwachten. Hoera!
Voor die aanvraag was het nodig een appendix toe te voegen, waarin mijn werkgever moest verklaren, dat mijn inkomen minimaal nog een jaar lang boven de norm zou blijven. Mijn werkgever heeft dat willen garanderen. 

Binnen 3 maanden moet nu de aanvraag normaliter afgehandeld zijn. Er lijkt nu geen enkele reden te zijn waarop de aanvraag nog geweigerd kan worden.
We zijn erg blij met deze mogelijkheid, maar evengoed is het werkelijk bizar dat wanneer je kunt rondkomen er een Nederlandse norm geldt die plotseling onze levens kan verstoren. Het voelt onrechtvaardig aan en we zullen nog een aantal maanden geduld moeten hebben, maar toch zijn we blij!’

Written by Ted

7 juni 2018 bij 10:12

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. Voorlopig goed nieuws. Fijn. Hoop dat alles helemaal in orde komt. (Leuke foto hoor, beide heren met hoed op 🙂 )

    selmanoort

    7 juni 2018 at 10:22

  2. Hoera, Ted. Ik duim voor ze. Liefs, Benny

    benny

    10 juni 2018 at 23:20


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: