tedvanlieshout.nu

schrijver, dichter, beeldend kunstenaar

Gouden Lijst 2018 wordt uitgereikt in september

with 2 comments

DeStandaard150618WEBEerder dit jaar heeft de CPNB Hans Hagen en mij verteld dat ze geen Gouden Lijst meer uitreiken. In ieder geval niet dit jaar. Omdat we de prijs zelf initieerden, zo’n tien jaar geleden, gaan we er in ieder geval zelf nog tenminste één keer mee door. Twintig Nederlandse en Vlaamse recensenten hebben belangeloos toegezegd dat ze gezamenlijk de jury zullen vormen en we hebben ook twee sponsors gevonden. Gregor’s Lijsten maakt één Gouden Lijst voor ons gratis en BruutTAAL betaalt de andere.

In september wordt het volgens de recensenten beste oorspronkelijk Nederlandstalige boek en het beste in het Nederlands vertaalde boek in de leeftijdscategorie 12-15 jaar bekroond met een Gouden Lijst. We hopen in juli al de genomineerden bekend te kunnen maken; tevens hopen we aan de genomineerde boeken een wedstrijd onder tieners uit te kunnen schrijven. Als dat lukt – en ook als het niet lukt – berichten we daar nog over.

De Standaard vindt leesbevordering onder 12- tot 15-jarigen ook belangrijk en heeft vandaag in de krant bericht over de Gouden Lijst.

Written by Ted

15 juni 2018 bij 11:21

Geplaatst in Diversen

2 Reacties

Subscribe to comments with RSS.

  1. 👍👍👍

    Lisette Dumoulin

    15 juni 2018 at 20:34

  2. […] Initiatiefnemers Ted van Lieshout en Hans Hagen zorgen ervoor dat er in 2018 toch een Gouden Lijst uitgereikt wordt. Eerder had het CPNB besloten geen Gouden Lijst meer uit te reiken. De Gouden Lijst is de prijs voor de beste boeken in de leeftijdscategorie van 12 tot 15 jaar. Ted van Lieshout […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: